Bedre start på dagen finnes ikke

Kom igjen. Dette er bare moro, roper Aller Travel-vert Trond Samuelsen entusiastisk mens norske langtidsgjester strekker, tøyer og bøyer ut etter dagens raske gåtur før frokost.

Tekst: Harald Gautneb
Foto: Sven-Erik Røed

Vi skulker ikke unna en eneste dag, sier Bente Hansen fra Kristiansand som sammen med ektemannen Geir Olaf, Grethe og Per Hjortdahl fra Oslo liker å lange ut og få pulsslagene noen hakk opp før varmen setter seg. Etter fire uker på Det Gode Liv langtidsferie og Aller Travels sin nye destinasjon, Benalmádena, er dagens start for lengst blitt en god og hyggelig vane etter at vekkerklokka ringer klokka 0730 og nattøyet erstattes med treningstøy og lette joggesko.
En time senere svinger ikke mindre enn 19 glade trimere ut fra hotellet med tre kvarters treningsøkt foran seg. Helt først løper Trond Samuelsen med lette skritt og oppmuntrende rop.

I lett treningstøy tett på Middelhavet og palmene, jubler de norske pensjonistene over det gode livet i Benalmádena.

«Balansen er bedre og pusten lettere»

– Jeg er ikke i tvil om at treningen under solen gjør meg godt. Jeg er i mye bedre form nå enn da jeg ankom. Balansen er bedre og pusten lettere. At Trond liker å skru opp tempoet er noe vi andre også setter stor pris på, sier Bente Hansen. Heller ikke vennen, Grethe Hjortdahl, har problemer med å holde følge med teten, og flere ganger leder hun an.

«Det er fantastisk å tenke på at løpeskoene med pigger ligger hjemme i Oslo. Her er det bare å gi full fres på tørt og isfritt underlag uten tanke på å skli eller falle.»
Bente Hansen
Gjest på Det Gode Liv

Blidere trimere skal vi lete lenge etter.

Bente Hansen fra Kristiansand er ikke i tvil om at mosjon gjør henne

«Strandpromenaden stekker seg langt i begge retninger»

Den første hundre meteren gjøres kjapt unna for å komme ned til strandpromenaden som strekker seg i begge retninger. Denne dagen går turen ut til marinaen, omtrent der hvor bygrensen til Torremolinos starter, og tilbake.
– Trimturen varer sjelden mer en 45 minutter, opplyser Trond mens han tørker svetten. Tilbake svinger gruppen ut på plattingen som er lagt direkte på stranden. Der er det ikke så hardt å løpe.
– Vi kaller de mange trinnene opp til hotellet for Spansketrappen, ler Trond. Det er her dagens treningsøkt avsluttes med bøy, tøy og strekk.

Trond Samuelsen vet å skape god stemning når han leder sprekingene gjennom dagens første treningsøkt.

– Nå gleder vi oss til frokosten som vi tilbereder i vår flotte leilighet med et fullt utstyrt kjøkken inkludert vaskemaskin. Så blir det å ta fatt de på andre hyggelige aktiviteter som streching, spanskkurs, vanngymnastikk, quiz og vafler og bocca som er fordelt utover i uken.

Les om Det Gode Liv Langtidsferie TRYKK HER

Det Gode Liv Langtidsferie

  • 3, 4 eller 8 ukers opphold i varmen
  • Verter som ønsker deg velkommen
  • Sosiale aktiviteter
  • Spennende utflukter