DET GODE LIV Mallorca

Ønsker du deg en aktiv langtidsferie med mulighet for spennende utflukter og behagelig middelhavtemperaturer? Da bør du velge Mallorca denne vinteren.

Trodde du at Mallorca bare er et sommersted for solsultne charterturister? Da går du glipp av mye spennende, skal vi tro Fredrik Gulbrandson
Han har jobbet som reisevert på Mallorca siden 2017 for DET GODE LIV, og mener Mallorca er som skapt for langtidsferie i vintersesongen. Særlig for den som ønsker seg kultur og aktivitet på ferie. Men det beste av alt når du reiser utenom sesongen, er at du slipper å stå i kø, mener reiseverten.

«Reis om vinteren og slipp lange køer!»

–Temperaturene er også mye mer behagelige om høsten. Etter oktober fjernes solsengene fra strendene og en kan oppleve luksusen med å rusle rundt på de mange strendene eller bade. Havet er fremdeles varmt å bade i etter en lang sommer. I november er klimaet mer lik en norsk sommer med 20 til 25 grader på dagtid og med kjøligere netter. Da det er dessuten langt mer behagelig å dra på utflukter rundt på øya enn det er sommerstid, sier reiseverten.

Med Aller travel bor du på leilighetshotellet Vistasol mellom turiststedene Magaluf og Palma Nova.

Ledig denne vinteren på DET GODE LIV Mallorca, TRYKK HER

Reisevert Fredrik

–Særlig Magaluf har rykte på seg for å være bråkete, men fra november blir atmosfæren langt roligere. Og det er et godt utgangspunkt for å farte rundt på øya. Dessuten er det lett å ta seg rundt på Mallorca. Ingen steder er mer enn sju mil vekk fra Palma by med et godt bussnett og gode togforbindelser.

Vakre fjellandsbyer

–Mallorca et eldorado for dem som er glad i å være aktiv og vandre i storslått natur, eller sykle rundt på øya.
Med Aller travel det gode liv kan du få bli med på vandringsturer i verdensarvfjellene Serra de Tramuntana.
–Vi arrangerer også utflukter til flere av de flotte fjellandsbyene som ligger litt opp i høyden.

Vi besøker for eksempel Valldemossa son kanskje er den vakreste fjellbyen på Mallorca. Utenom turistsesongen kan du vandre i små pittoreske smug og gater. Bak steinfasader og tredører finnes små butikker, spisesteder og annet spennende. Byen Soller som binder sammen Port Soller og Palma med en veterantrikk og tog, hører også til topp ti på øya.
En annen spennende utflukt er Dragegrottene, eller Cuevas del Drach som de heter på spansk. Grottesystemet er omtrent en kilometer langt og har en helt egen stemning. Inne i grotten seiler skip med en kvartett forbi mens de framfører fire klassiske musikkstykker. Den må bare oppleves, sammen med så mye annet, mener Fredrik.
– Vi hører med gjestene våre hvilke interesser de har og tilpasser programmet så godt vi kan.

Vin, kunst og kultur

Aller travel arrangerer også utflukt til vingård der de du kan være med på vinsmaking og smaksprøver av lokale jordbruksprodukter.
Dette er spesielt attraktivt på gråværsdager.

For den som er kunstinteressert har Mallorca utallige flotte kunstgallerier å by på.
–Vi kombinerer gjerne et par gallerier og et besøk i den kongelige hagen. Her er det også en skulpturpark av Juan Miro.

Palma by har mange opplevelser og severdigheter. Katedralen La Seu er bare imponerende. I Palma by er det meste i gangavstand, så her er det lett å gå på oppdagelsesferd. Du kan spasere rundt i den gamle bydelens trange gater og handle i butikkene eller bare nyte den autentiske stemningen på en kafe.

Mye å smake på

Matkulturen er også en opplevelse for kresne ganer. Det er mye du kan smake på Mallorca. Fredrik anbefaler f.eks «Pa amb oli» Brød med olje på mallorkinsk. Grovbrød, tomater eller tomatpasta og olivenolje. Gjerne toppet med lokal skinke og ost. Både enkelt og delikatesse.
–Når en går innom bakerier og kafeer ser en at kaker også har en stor plass i det mallorkinske kjøkken. Da må en prøve Einsaimada, som er en slags kringle. Calvia kommune der vi har vår base, arrangeres gastronomisk stafett mellom tettstedene i kommune både i oktober og april –Dette har også vært svært populært – og vi satser på at det er på plass igjen til høsten.

PS: På DET GODE LIV Mallorca koster det bare 1.000kr mer for enkeltromstillegg for 4 uker! Se ledig denne vinteren, TRYKK HER

Les også om det unike fellesskapet på Mallorca, trykk deg videre HER