– Dette gjør fottur til den perfekte ferieformen

Fottur er en unik kombinasjon av aktivitet, fellesskap, nye opplevelser og god mat og vin. Her forteller den populære fjellguiden Christian Eik hvorfor folk elsker fottur og stadig kommer tilbake.

«All inclusive» er et kjent begrep innen reise, men dette handler ikke lenger kun om hotell og mat. Mange ønsker også å oppleve spektakulær natur og vil reise til destinasjoner som kan by på aktiviteter som harmonerer med kropp og sjel. 

Setter gjestenes ønsker i fokus

Christian Eik har sitt eget eventbyrå og er en erfaren fjellguide i Aller Travel. Han har bidratt til at våre reiseglade gjester har fått mange fantastiske turopplevelser og kjenner godt til hvilke ingredienser en vellykket aktivitetsferie bør inneholde.

–  Aller Travel er flinke til å lytte til kundenes ønsker, som kort reisetid, bra hotell og en balansert miks av mat, kultur, god lokal kunnskap og varierte fotturer. Resultatet er populære turer til spennende destinasjoner og gjester som kommer igjen og igjen, skryter Christian.

Christian Eik er en populær turguide hos Aller Travel.

Finn fotturen som passer for deg

Aller Travel tilbyr mange forskjellige fotturer, med forskjellige profiler i forhold til hvor fysisk utfordrende turprogrammet er. For å gjøre det enkelt for gjestene er alle turene sortert i nivåer fra 1-4, hvor nivå 4 er det fysisk tøffeste.

– Dette systemet gjør det enkelt å finne riktig turprogram for deg. Det finnes fotturer for alle, nesten uansett hvor aktiv du er, sier Christian.

Finn ut hvilket vandretur-nivå som passer deg best!

For å få den beste opplevelsen anbefaler Christian at du kartlegger din egen form før du bestiller. Klarer du å holde et tempo på omtrent 3 kilometer i timen og bruker 15-20 minutter per 100 høydemeter, har du normalt god form og kan trygt bestille din neste vandretur.

Det er hyggelig å gå tur sammen. Her fra en av Christians vandringer på Mallorca. Foto: Christian Eik.

Godt fellesskap er nøkkelen

Selv om formen er på topp og omgivelsene er flotte er det oftest noe annet som blir dagens store høydepunkt på fotturene, ifølge Christian.

– Når vi er flere som går sammen kan du alltid finne en ny, spennende samtalepartner. Veien blir målet og det utvikler seg et fantastisk felleskap hvor alle vil hverandre vel. Hvis én roper ut etter plaster er det kjapt 20 stykker som kommer løpende til for å hjelpe.

Det sterke samholdet varer også lenge etter at turen er ferdig. Det kan være det å dele bilder, mimre på sosiale medier eller at man får nye venner som man kan reise på nye turer med.

–  Folk finner hverandre gjennom felles interesser og jeg har ofte gleden av å treffe igjen gjester på senere turer med Aller Travel. Det er ekstra gøy for da vet du at gjestene er fornøyde, avslutter Christian.

4 fantastiske fotturer 

Mange ønsker seg selvsagt også fint vær når de skal på tur, men det er jo litt vanskeligere å styre. Med et fleksibelt turprogram underveis kan fotturene legges til et område med bedre forhold, kortes ned eller tilpasses på andre måter dersom vær og vind endrer seg. Som Christian sier: – Det er bedre med en dag i sol, enn en dag i tåke og regn…

Her finner du fire flotte fotturer med avgang den kommende sesongen:

1. Levadavandring på Madeira

På turen er det duket for flotte vandringer i storslagent landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor sentralt i Funchal og det blir også tid til å nyte hotellets fasiliteter.

Alina er vår turguide på Madeira – dyktig og meget godt likt

Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer og mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.

Les mer om turen og se hele programmet her.

2. Flott alpelandskap i Bad Gastein

Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Her finner du grønne daler og høye fjellmassiver, og denne naturen innbyr til mange flotte fotturer. I Gasteinerdalen er det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere.

Bad Gastein ligger vakkert til i de østerrikske alpene, og var et populært kurbadsted på 1700-tallet.

Våre fotturer i Bad Gastein ligger mellom nivå 3 og 4 på vår skala. Som regel vil gruppen deles i to ulike nivåer, slik at man kan velge vanskelighetsgrad. Noen dager tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten.

Bli med til Bad Gastein: Se avganger og det flotte programmet her

3. På romerske stier i Moseldalen

En ny vandringtur som vi lenge ville ha hatt på programmet. Moseldalen er en dal som strekker seg fra Trier i vest til Koblenz i øst. Vi inviterer til en opplevelse med fantastisk utsikt, vingårder som ligger i den bratte dalsiden og et stinett som er lett å vandre på. Som i Norge er terrenget kupert, med noen bratte opp- og nedstigninger. 

Vandring går langs «Schiefer – Wackenweg». Det er en rundtur som starter i byen Thomm og går gjennom vakkert naturlandskap på eng- og skogsstier. Morscheider Grenzpfad er en annen vandring med storslagen utsikt over Hunsrück, Ruwer og Moseldalen. Et av høydepunktene på turen er slottsruinene og Marienlay. Det blir også mulighet for utflukt til Luxemburg og båttur på Mosel med vinsmaking.

Vandringsnivå er 2-3. Passer for deg som liker og er vant med å gå i terreng, men du trenger ikke å være topptrent.

Turen til Moseldalen finner du HER

4. Spektakulære turer ved Gardasjøen

Gardasjøen ligger ved foten av Alpene og har et mildt middelhavsklima og en vakker og variert natur,  som er perfekt for fotturer.

 

Ved den ene enden av Gardasjøen er naturen frodig, og det dyrkes mengder av frukt, oliven og vin. På den andre siden av sjøen er naturen mer dramatisk med en kombinasjon av høye fjell og fargerike blomster og trær, i tillegg til  små og vakre middelalderbyer. Utover den skjønne naturen byr Gardasjøen også på en flere tusen år gammel historie, og ikke minst gastronomiske opplevelser i særklasse.

På våre daglige vandringer får vi kombinasjonen av  flotte naturopplevelser , gode lunsjer og vinsmaking. Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som regnes som en av de hyggeligste byene i området.

Vandringene ligger på nivå 3,  som betyr at du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng der det tidvis kan være bratt.

Bli med oss på tur! Bestill turen her