Dramatiske Vesuv – hva venter oss

Bare blåbær, sier Rolf Ivar Lind (72) på toppen av Vesuvs krater. Sprekingen fra Alta har besteget Kilimanjaros topp og Kebnekaise er neste som står for tur.

Foto: Sven-Erik Røed

I raskt tempo og i ulendt terreng tilbakelegger pensjonisten nærmere 200 mil i året.

– Det er om å gjøre å holde seg i form, og ha det gøy på tur, understreker Rolf Ivar som sprudler over av godt humør, gode historier og positivitet. Sammen med kona, Astrid, har han bare godt å si om turprogrammet på Sorrento-halvøya. Med lokale turguider får vi oppleve denne delen av Italia som vi ikke kunne klare å arrangere selv. Et variert program med ulike utflukter og vandringer på Sentiero delle Sirenuse, Gudenes sti og i området rundt Sant`Agatha og Massa Lubrense, samt stigningen fra Amalfi opp til Ravello er turer som passer oss perfekt. Med kulturopplevelser i Pompeii samt på Capri og vandringer i Sorrento. Rolf Ivar Lind takker spesielt Aller Travels turguide, Roberto Teodoro, for at turen har blitt så vellykket.

VIL DU OGSÅ TIL SORRENTO?

EN HELT SPESIELL VANDRETUR MED ROBERTO

«Vi har bare hatt høydepunkter i denne flotte uken»
Rolf Ivar Lind

På kraterets kant ser vi over 200 meter rett ned i Vesuvs indre. Når tåka kommer sigende har vi ikke mer enn 20 meters sikt. Heldigvis sover en av verdens mest aggressive vulkaner.

På vei ned må vi nøye oss med solskinnsbildene på de mange postkortene selgerne lokker med og andre unyttige suvenirer. Vi er mer interessert i Vesuvs dramatiske historie der ødeleggelsen av Pompeii er den mest kjente. Da over 2 000 mennesker ble utslettet på et øyeblikk og byen ble totalt begravet i løpet av tre dager. Siden den gang har vulkanen endret form og fasong, men er fortsatt like lumsk og farlig. Likevel har over 3 millioner mennesker bosatt seg ved og rundt vulkanen, uten å ofre den så mange tanker. – Vi lever godt med Vesuv som vår nabo, sier lokalguide og kjentmann, Luigi, som nesten hver dag pendler mellom fastlandet og Capri hvor han bor. Hver dag fylles turistbussene for å frakte tusenvis av turister opp til fjellet. Den siste etappen opp og inn til selve krateret må vi gå til fots.