En italiareisendes bekjennelser

Som en god eske konfekt er Italia rikt på eksklusivt og unikt utvalg. Du vet ikke alltid hva du får, men de guidede vandringene i Italia har en ting til felles. De gir mersmak! Les om Harry i Toscana.

Som en god eske konfekt er Italia rikt på eksklusivt og unikt utvalg. Du vet ikke alltid hva du får, men de guidede vandringene i Italia har en ting til felles. De gir mersmak! Les om Harry i Toscana.

Opplevelsene med Aller Travel fra slående Cinque Terre i 2015 åpnet øynene til Harry Kjos for vandreturer i Italia. Toscana ble et naturlig nestevalg, da dette var en region som Harry hadde hørt og lest masse fint om.

– Vi forventet en tur i fantastisk natur, kombinert med besøk på vingårder og andre produsenter av lokal mat. Vi hadde også store forventninger til å bo i San Gimignano. Denne byen, og hotellet vi bodde på, skulle vise seg å være en perle, forteller Harry.

Reisen til Toscana

De reisende ble møtt på flyplassen av reiseleder Rebecka, og sammen tok de bussen til hotellet Sisterna i San Gimignano. Denne lille byen er utgangspunktet for ditt opphold i Toscana. Som utgangspunkt for en reise i Toscana er det det noe poetisk med San Gimignano, da byen historisk sett er en passasje for pilgrimmer og handelsfolk gjennom Toscana.

– Vi møtte Rebecka på flyplassen i Pisa, hvor hun samlet oss, tok oss til bussen og ga oss en fin innføring i hva vi skulle oppleve de kommende dagene. San Gimignano var en veldig spesiell middelalderby, utrykker Harry.

En av de ansvarlige reiserepresentantene for Aller Travel, Morten Bille, forteller at noe av grunnen til at valget falt av San Gimignano som base for en vandreferie i Toscana-regionen.

Vandring i Toscana

San Gimignano er vår base

San Gimignano er selve symbolet på den billedskjønne toskanske middelalderby. Den oser av italiensk sjarm, og fra byens murer ser man uendelige naturskjønne, rullende bakker i alle retninger. Byen er prisgitt sine spesielle lysforhold, som gjør at kunstnere kommer på besøk fra hele verden. Som prikken over i-en ligger også verdens beste is-lager i byen, sier Morten Bille fra Aller Travel.

San Gimignano har vært i UNESCOS verdensarvregister siden 1990 grunnet sin kulturelle betydning for regionen. En av de mer spesielle opplevelsene i byen er en detaljert freske med noen veldig spesielle motiver.

– I San Gimignano finnes det et freske laget av Bartoli de Fredi fra 1367 som viser det gamle testamente og det nye testamente. Dette er uten tvil et av de rikeste maleriene i hele Italia, en åndelig opplevelse, forteller Morten.

Byen er i stor grad uforandret siden middelalderen, da svartedødens herjinger bidro til å innkapsle området i året 1348. Det er liten tvil om at byen og regionen fortjener å utforskes. Dette er hvorfor den første vandringen foregår i området rund byen.

Lokal krefter loser oss på reisen

Når man drar på gruppereiser med Aller Travel har man lokale reiseledere. Dette er profesjonelle guider som tar hånd om alle problemer, fikser alle entreer og transportlogistikk.

– Om det mot forventning skulle oppstå uforutsette hindringer vil reiselederen alltid kunne tilby et spennende alternativ eller en løsning. Disse guidene har selvfølgelig kjennskap til de lokale opplevelsene som man ikke finner i en reisebeskrivelse. Det hjelper selvsagt at de også snakker språket og kan hjelpe til om det oppstår misforståelser eller feil, opplyser Morten fra Aller Travel.

Harry syntes turens etapper var veldig fint lagt opp med passe tempo, tilstrekkelig distanse og småkupert terreng.

– Vi opplevde de fleste etappene som passe lange. Reiserepresentant Rebecka tok seg av de mere praktiske tingene under oppholdet, og var alltid den som gikk bakerst under vandringene, og sørget for at alle kom dit vi skulle, forteller Harry.

I Toscana er det Rebecka som passer på at tempoet var «riktig», og at de reisende fikk tid til å nyte utsikten og ta bilder.

– Vi hadde lunsj på en vingård som var fantastisk. Her fikk vi smake på lokal mat og olivenolje, samt meget god vin. Det var så mye mat at det kunne vært skrevet i programmet at lunsj var inkludert på turen, forteller han.

Olivensmaking

På vandring i Toscana

De neste dagenes vandring i Toscana tok de reisende fra Strove til Pienza og videre til Volterra, for å nevne noen. Vandringene gikk eksempelvis langs den gamle pilegrimsveien til Roma, hvor de passerte Abbadia Isola i det toskanske landskapet.

– Vi hadde hyggelige lunsjer på steder som Monteriggioni. Vi fikk også oppleve lokale produsenter av pecoriniost, hvor vi ble gitt smaksprøver, servert med lokal vin. Det var helt opp, sier Harry.

På turene til Toscana får man mulighet til å delta på en dagsutflukt med lokale guider i naturskjønne omgivelser, samt mer historisk informative turer til Pisa og Firenze. Lokale guider som alle er utdannede kunsthistorikere. Dette kan eksempelvis by på den perfekte smaksprøven på utrolige Firenze. En by som kan oppleves igjen og igjen.

– Daniele guidet perfekt gjennom landskapet, Rebecka tok seg av alt det praktiske og sjåføren Alexandro var tryggheten selv, sier Harry, som gjerne kunne tenke seg nye opplevelser gjennom Aller Travels reiser.

Morgenstund i Toscana

Neste reise

I 2017 var de på en annen av Aller Travel sine turer i tillegg til turen til Toscana, og han mener sjansen er veldig stor for flere turer i framtiden.

– Det kommer an på hva Aller velger å tilby av turer. Det hadde vært spennende å forsøke seg på Garda eller Sorrento, uttrykker Harry som har latt seg fasinere av Italias mange muligheter.

TEKST: Robin Reistad Fiske