Får ikke nok av Portugal

Ekteparet Egil og Kirsti Samnøy fra Fusa utenfor Bergen får ikke nok av det gode livet i Portugal, og kan så langt krysse av for tre Det Gode Liv langtidsferier under solen på Algarvekysten.

Foto: Sven-Erik Røed

Fire ganger har vi reist med Aller travel, der en av turene gikk til Kypros. Vi mener at Det Gode Liv langtidsferier er den optimale måten å reise på, sier Egil Samnøy som har besøkt 50 land rundt om i verden. Spesielt skryter de av vertskapet Kristian og Jane Bredby som gir ekteparet nødvendig trygghet, og ikke minst ulike aktiviteter og utflukter slik at ingen dager er like.
– Vi setter stor pris at alt er ivaretatt slik at vi ikke behøver å ha en eneste bekymring under oppholdet, sier Kirsti og Egil.

En perfekt ferieform

– Jeg starter dagen med en rask gåtur sammen med 10-12 andre sprekinger. Så blir det frokost før jeg og Kirsti legger oss på solstolene ved det store svømmebassenget. Vi har med oss god litteratur og kan også låne bøker på Aller travel kontoret som er betjent hver formiddag. Bakhagen i hotellet er helt fantastisk og forruten bassengområdet er det ulike aktiviteter som boccia, vanngymnastikk og minigolf. Vi ønsker å være med mest mulig. Også utfluktene melder vi oss på. Det eneste som er synd er at vi ikke kan være her i sammenhengende fire uker. Det hadde vært det optimale for oss, forteller ekteparet som har vært gift i 43 år. Nå som vi er pensjonister har vi funnet en ferieform som passer oss perfekt, og favorittlandet er som dere skjønner Portugal.

Med oppvarmet utendørs svømmebasseng trives Egil Samnøy som fisken i vannet.

Lengter tilbake til Portugal

Reiseeventyret som pensjonister startet i 2017. Da gikk reisen til Kirsti og Egil hit og de bodde på dette hotellet. To år senere forsøkte de det Det Gode Liv langtidsferie på Kypros, men lengselen til Portugal ble for sterk slik at de to neste turene gikk til tilbake. Det ønsker de å fortsette med når neste ferieopphold skal bestilles.

– Prisene er blant de laveste i Europa, og klimaet er like bra her som på den spanske solkysten. Om det skulle komme en og annen regnbyge bryr vi oss ikke om, da vi lett kan endre på våre planer. Denne gang har vi hatt temperaturer opp mot 30 grader, mens de siste dagene av oppholdet har ligger på omkring 24 grader. Det er godt å kjenne på nå som vi nærmer oss november, sier Kirsti som også vil skryte av de mange hyggelige menneskene som danner denne sesongens «supergruppe».
– Vi er blitt en sammensveiset gjeng som har det utrolig morsomt sammen. Vertene Kristian og Jane har lagt alt til rette slik at det sosiale fungerer optimalt, sier Egil og Kirsti.

Se ledig langtidsferie til Albufeira, på Algarvekysten i Portugal. TRYKK HER

Hver morgen er Egil Samnøy med på den raske gåturen som tar en times tid.

Perfekt for single

Også Marit Bellesen fra Stavanger skryter av Aller travel og gruppen hun reiser sammen med. Vi er åtte single personer som har det mye moro sammen, og ingen behøver å føle seg «bortkommen». Om jeg ønsker kan jeg hver kveld gå til en restaurant i nærheten for å spise middag sammen med de andre, mens ukeprogrammet gir meg nye muligheter til å treffe de andre i gruppen enten det handler om boccia, gåturer, vanngymnastikk, minigolf, quiz eller bingo i baren. Hver mandag er det dessuten kaffe og vafler – gjerne med et musikalsk innslag, forteller Marit entusiastisk.

Se et utfluktsmål denne sesongen på Det Gode Liv langtidsferie, ølsmaking i fiskelandsbyen Fuzeta. Les mer HER

– Dette en ferieform som passer meg perfekt. Tidligere har jeg vært på Det Gode Liv langtidsferie på Madeira, i Calpe, i Benalmadena og i Calahonda. Det eneste jeg savner her er den samme nærheten som til de spanske strandpromenadene fordi jeg liker å gå lange turer langs havet. Hotellet ligger noen kilometer innover i byen. Med min dårlige stedsans kan lett rote meg bort hvis jeg ikke tar en taxi, ler Marit som legger opp til to nye reiser i 2023, også med Aller travel.