Finnskogens hemmeligheter

Vår dyktige vandringsguide, Kjell Magne Nordvi tar ikke bare våre gjester med på spennende fotturer i Norge, men har nå også skrevet bok!
I "Finnskogens hemmeligheter" tar han frem gjemte og glemte hendelser, og naturopplevelser i dette mystiske grenseområdet mellom Sverige og Norge.

Vi vet at Kjell Magne gjør alle sine turer unike.  Han er en veldig dyktig reiseleder, vandreguide og historieforteller. Vi blir alltid tatt med inn i de norske skoger, akkompagnert av mystiske sagn, naturfenomen med en god porsjon humor og godt humør. Kjell Magne er opprinnelig fra Løten, men kom til Finnskogen for 30 år siden, og har siden blitt grepet av områdets mystikk. Dette formidler han fantastisk godt på sine turer, nå også i bokform.

Boka til Kjell Magne Nordvi

Utdrag fra boka

Vi har plukket ut en smakebit fra boken, fra kapittelet som heter «Välgunaho»:

« – Sommeren 1900 begynte det å spøke på Välgunaho. Kopper og kar kom ut av skapet, bestikk spratt opp fra skuffer, hang i løse lufta og datt i gulvet. En stor halvkløyvd stokk som var laget til benk, løftet seg opp og smalt i veggen på den andre siden så den sprakk. Da kjerringa skulle kjerne smør, fór smøret ut av kjerna og rundt på vegger og tak. Gryter og kar fór veggimellom så det var rent farlig å være der.

Kosila-Ola, som var trollkyndig, kom og skulle skremme vekk de onde maktene. Han ladde muskedunderen med krutt, salt, pepper og forskjellig………..»

Resten av historien kan du få høre av Kjell Magne selv, når vi sammen vandrer på Finnskogen eller når du leser boka.

Se alle Nordvi sine vandreturer i Norge, trykk her.

På tur med mystikken i Finnskogen

En gang Nordvi guidet en bussgruppe til Välgunaho var det 2 damer som forsynte seg med noen små hvite steiner med kors på som beboerne på Välgunaho hadde satt opp rundt gården.

« – Da vi kom ned i bussen avtalte jeg med bussjåføren at han skulle late som han ikke fikk startet bussen. Han vred rundt nøkkelen og bussen var helt død.  Da spurte jeg om noen hadde tatt med noe fra Välgunaho for bussen ville ikke starte? Noen måtte innrømme det.  Jeg ba dem gå tilbake med det de hadde tatt.  Etterpå ville bussen starte…» – forteller Kjell Magne med glimt i øyet.

Vil du bli med på tur med Kjell Magne, les mer – trykk her!

Hvor går turen, Kjell Magne?

Nordvi har sammen oss i Aller Travel laget et rikt utvalg av flotte vandreturer dette året, på alle vandringsnivå. De fleste går i Østlandsområdet, og den mest populære, som passer de fleste går på Finnskogen, se her. En annen meget spesiell tur er flyktningruta «Spiker’n». Dette var en rute gjennom Finnskogen som ble brukt under 2. verdenskrig, hvor vi får et inntrykk av hvordan disse turene kunne være. Se turen her. Eller sjekk ut vandringer i vakre Trysilfjellet her. Dessuten skal vi gå flotte turer i Femundsmarka og Rondane, både høst og vår. En annen tur som vi gleder oss spesielt til i år, er vandringer på Senja i vakkert høstlys, Les mer her.