Fjellopplevelsen sitter fortsatt i

Opplevelsen etter å ha vært på turer i Rondane sitter fortsatt i. Som erfaren fjell- og hyttemann skal jeg ikke underslå at jeg var skeptisk til å ta hensyn til en middels stor gruppe med vandrere. Det hadde jeg ingen grunn til!

Tekst og foto: Harald Gautneb

Jeg har lært meg et nytt begrep, Walk and Talk. Det fikk jeg høre av samboer Lisa Thorvaldsen og Roar Breivik i de bratte stiene innover i Rondane nasjonalpark. Da gruppen tok en velfortjent pust i bakken forklarte de meg hvorfor de setter så stor pris på denne formen for fjellferie.
For det er gleden av å bli kjent med andre likesinnede turgåere som gir dem denne ekstra dimensjonen. Når dagsetappene strekker seg over fem-seks timer går praten livlig og nye vennskap oppstår. Og det blir mye latter!

MELD DEG PÅ VANDRINGER I RONDANE HER

Lisa Thorvaldsen og Roar Breivik har lært meg et nytt begrep, Walk and Talk.

Det meste går av seg selv

En luksustur med Aller travels kjentmann, Kjell Magne Nordvi, i førersetet er det neste vi snakker om. Alle i gruppen er enige om at det er luksus å få bagasjen fraktet i minibussen som alltid står klar til vår disposisjon, slik at turene i Skjerdingsfjellet, Ringebufjellet, Folldal og Savalen dermed er innen rekkevidde. Det eneste vi må huske på er å møte til avtalte tider. Resten av turen går av seg selv, men unntak av fjellturene der vi må gå selv.

Turen går av seg selv, men unntak av fjellturene der vi må gå selv.

Deler sjenerøst av sin kunnskap på turer

Når jeg vanligvis går alene i fjellene, er jeg også alene med mine tanker og funderinger. Stier og vakker fjellnatur glir i hverandre, og sansene forsvinner. Tilslutt handler det om å komme fram.
Sammen med Kjell Magne Nordvi er det annerledes. At han har løpt orientering i 53 land, tilbakelegger hvert år minst 1500 kilometer i skog, fjell og mark, har unik lokalkunnskap om Norges faun og flora og en nådebegavet historieforteller fra et langt og spennende liv i Finnskogens dype skoger, gjør at jeg skjerper mine sanser.
Når han sjenerøst øser av sin kunnskap om det naturen har å gi oss, blir en vandretur med Kjell Magne en oppdagelsesjakt av de sjeldne. Her hadde alle sammen noe nytt å lære!

KJELL MAGNE HAR MANGE TURER I NORGE DENNE SOMMEREN – SE HER

SE ALLE VANDRETURER I NORGE HER

Klar for nye turer

Nå er jeg nysgjerrig på de andre vandreturene som Kjell Magne har ansvaret for. Det er garantert ikke siste gangen jeg blir med på tur med ham enten det blir i Norge eller andre steder i Europa.
Walk and Talk har altså gitt mersmak!

Å gå vandreturer med Aller travel er toppen av lykke, sier reiselivsjournalist Harald Gautneb.

LES MER OM TUREN TIL RONDANE, TRYKK HER

LES MER OM VANDRINGER I NORGE