For oss er Donau alltid blå

Det blir sagt at det kun er forelskede par og fulle folk som synes at Donau er blå. Det mener Donau-veteranene Leif, Bodil Åse, Marit og Kirsten er feil.

FOTO: Sven-Erik Røed

– For oss har alle de gode minnene fra Donau fått en blå og vakker farge. Vi elsker turene vi har på Donau – floden som førte oss sammen og har gitt oss vennskap for livet, sier Leif Kalsås og Bodil Åse Strømme Lilleberg fra Bergen. Særboerne og det tidligere ekteparet fra Bergen fant tilbake reisegleden etter noen år hver på sin kant, og har de siste 20 årene vært på utallige utenlandsturer.

Leif Kalsås, Marit Føre (t.v) og Kirsten Pedersen viser stolt fra sjampanje-korknissene Bodil Åse Strømme Lilleberg har laget og tatt med som bordkort til seg selv og vennene sine.

ÅRETS ELVECRUISE FINNER DU HER

Velger bare turer med Tone

Med på turene er også Marit Føre og Kirsten Pedersen fra Nordeisa. Hovedgrunnen er å få være mest mulig sammen på «Der Kleine Prinz», skipet som har tatt firkløveret med storm. Men også for å få nye opplevelser og høre flere historier fra Aller travels populære turguide, Tone Mjøberg.
– Vi er med i heiagjengen og reiser alltid på Tones turer. Det er hennes skyld at vi ble bitt av reisebasillen i 2016, og har siden den gang seilt Donau i begge retninger. Med dette cruiset har vi tilbakelagt alle de 2850 kilometer fra Schwarzwald i Tyskland og seilt igjennom de ni andre landene før vi nå nådde Sulina i Romania og Svartehavets bredd.

Reiseleder Tone Mjøberg nedover trappene i presidentpalasset i Bucuresti.

Les også “Ingen kjenner Donau bedre” om reiseleder Tone Mjøberg, trykk HER

Vi vet hva vi får ombord

– Når Aller travel annonserer de populære «Tone-turene» må vi være raske på labben for å sikre oss plass. Dem vil vi ikke gå glipp av, sier vennene som for lengst er blitt med i Tones uhøytidelig fanklubb på Facebook.
– Når vi i tillegg vet hva vi får ombord med utrolig flott service og ikke minst god mat er vi fortapt, legger de til.

En byvandring i Ruse i Bulgaria blir interessant når Tone forteller.

Får innblikk i historie, levesett og attraksjoner

Denne gang valgte vi det nye konseptet med seiling fra Bucuresti til Donaudeltaet og helt ut i Svartehavet. Ulike dagsturer til både Romania og Bulgaria gjør det lille ekstra. Vi føler virkelig at vi får en innblikk i disse landenes historie, levesett og attraksjoner, sier Leif Kalsås på vegne av vennegjengen. Egentlig skulle vi vært seks stykker på turen, men to meldte dessverre avbud i siste liten, legger han til.
Akkurat det ser ikke ut til å legge noen demper på stemningen når Marit og Kirsten krydrer dagen med saftige historier og en smittende latter.
– Vi har ingen ting å utsette på hverken service, mat, underholdning, guiding og hva vi har fått se. Også denne gang fyller vi reisesekken med nye og uforglemmelige opplevelser, sier de samstemt.

Bli med på elvecruise du også? SE MER HER

Venner for livet. Mange vennskapsbånd blir knyttet ombord på «Den lille prinsen» og mange kommer tilbake igjen og igjen.