Ingen kjenner Donau bedre

Tone Mjøberg er selve dronninga på «Der Kleine Prinz». I 18 år har hun seilt på Donau, og oppdager stadig nye og spennende drømmereiser for sine begeistrede passasjerer.

Foto: Sven-Erik Røed

Høy «Tone-feber» ombord

Det er lett å se at det er «Tone-feber» om bord i den lille prinsen som trofast har fraktet hundrevis av passasjerer på drømmereiser fra Aller Travel i begge retninger av Donau. – På alle disse årene er det nok nærmere 500 norske elveentusiaster som har fått gleden av å seile ombord i denne perlen av en båt. I likhet med meg, er det mange som kommer tilbake år etter år til den hyggelige elvebåten som har en helt spesiell atmosfære, forteller Tone begeistret.

Det var også tilfeldighetene som fikk henne til å bli forelsket i elven, landene og de utallige stedene. Hun har besøkt mange langs den 2850 kilometer lange floden som strekker seg fra Schwarzwald i Tyskland til det brede Donaudeltaet ved Svartehavet i øst. På vannveien seiler båtene forbi hovedstedene Beograd, Bratislava, Budapest og Wien som alle ligger ved Donaus bredd.
– To år med pandemi og jeg er endelig i gang igjen med mine drømmereiser, smiler Tone og kjenner på reiseabstinensen. Fra å ha over to hundre reisedøgn ble det bråstopp.

Tone Mjøberg og kaptein Constantin Suvar ønsker hjertelig velkommen ombord på «Der Kleine Prinz».

Tone reiser igjen på Donaucuise, trykk HER

Les også om Tones egne betrakninger på Donaudeltaen i vårt reisemagasin, trykk HER

Reiseleder i særklasse

Nå stråler hun om kapp med den varme solen på kommandobroen sammen med kapteinen, Constantin Suvar som hun har kjent fra sitt første møte med den danskeide «Der Kleine Prinz» som seiler under tysk flagg.
– Her er vi en sammensveiset gjeng, og det er helt fantastisk å være endel av familien, sier Tone som er reiseleder i særklasse. Hun vet ikke hva godt hun skal gjøre for sin gjester, og holder et høyt tempo med innsiktsfulle og gode historisk foredrag, tar oss med til steder «der ingen skulle tru at nokon kunne bu», og vet alt som bør vites om det som skjer på og ved floden Donau. Om ikke det er nok produserer Tone alle sine egne turer, og gir oss opplevelser som ingen andre gjør.
– Med så mange år i reiselivsbransjen har jeg et godt kontaktnett og ikke minst har jeg verdifull lokalkunnskap. Jeg er grundig og krever topp kvalitet på mine reiser og satt min ære og signatur også på drømmereiser som  «Tones Egypt», «Tones Kreta» og «Jordan med Tone».

Men akkurat nå er det høysesong for elvecruise med stort sett fulltegnede turer med mange hyggelige gjester som kommer tilbake gang etter gang.

Den slanke, lille prinsen er elve-entusiastenes klare favoritt.

Hele verden som arbeidsplass

Tone Mjøberg har viet hele sitt liv til reiselivsbransjen og har minneboken full av opplevelser fra store deler av verden. Det begynte med at hun studerte reiseliv på Kypros før hun ble plassert på Kreta der hun etterhvert fant kjærligheten med en «Gresk Gud». Hun bodde og jobbet på øya som plassjef, eller operation manager, i 10 år før tilfeldighetene brakte henne til Egypt da hun takket ja til jobben som økonomidirektør for reiselivsgiganten TUI og være sjef for 60 egyptiske menn i Hurgada.
– Det var en helt fantastisk tid, men etterhvert kjente jeg reise-suget meldte seg og jeg «mønstret» på en båt i Nilen som reiseleder. Der traff jeg også min egyptiske og tålmodige mann som ble med meg hjem i Hokksund mellom Drammen og Kongsberg hvor vi har bodd siden. For Tone liker å holde et høyt tempo, og ligger langt foran i tid med sine reiseplaner.
– Kalenderen er full nesten to år fremover, og jeg vet at det vil være krevende i perioder. Så lenge jeg møter som mange hyggelige passasjerer og reisende er jeg ikke i tvil om at dette er drømmejobben. Målet må være å komme ned i 130 reisedøgn, men det blir ikke med det første, slår hun fast.

Les om Tones drømmereiser

Når Tone er på reise for Aller Travel stråler hun fra morgen til kveld. – Dette livet elsker jeg, sier hun.

Når Tone er på reise for Aller Travel stråler hun fra morgen til kveld. – Dette livet elsker jeg, sier hun.

Drømmejobb og drømmereiser

Da Tone produserte tre drømmereiser for «Vi over 60» ble det starten på et nytt kapittel i Tones liv. Da tok det ikke lang tid før hun begynte samarbeidet med Aller Travel og fikk muligheten til å produsere sine egne turer på grunn av den solide kompetansen hun sitter på.
– Neste år kan jeg ferie et minijubileum med 10 år i Aller Travels tjeneste vel vitende om at avtaleboka er full også ut 2024. Det inkluderer blant annet tre nye turer med «Der Kleine Prinz». Ett 11 dagerscruice på Donau med syv land og fem hovedsteder, ett cruise som tar for seg øvre delen av Donau tur retur Wien, Passau med besøk blant annet i Wachaudalen og Salzburg samt nyheten tre elver på én tur med seiling på Donau, Sara og Drava og med landene Serbia, Kroatia og Romania på programmet.

«Dette er mitt liv, og jeg elsker det!»
Tone Mjøberg

Tone, Gordana og Constantin har kjent hverandre og samarbeidet i 16 år. De er superteamet ombord på «Det Kleine Prinz».