Fra en kjentmann på Kypros

Det Bambo Louka ikke vet om øyas historie, mattradisjoner, økonomi og politikk er det ikke verdt å vite. Du møter ham garantert under oppholdet.

Etter fire års studier i Stockholm og Falun mestrer Bambo det skandinaviske språket like godt som kunnskapen om øyas lange og dramatiske historie. Gjennom hele året guider han turister, grupper og langtidsferierende med like stor iver og innlevelse.

Her finner du datoer for Det Gode Liv Ayia Napa på Kypros

Bambo Louka er vår lokale guide på Kypros FOTO: Sven-Erik Røed

– De beste utfluktene går til Lefkara som er kjent for sine kniplinger og broderier, til Nicosia med kryssing av den tyrkiske grensen, Pafos og den verdensberømte mosaikken og kongegravene, samt Afrodites fødested. Men også Larnaca og Lasarus-kirken må besøkes når du er på Kypros. I Ayia Napa er vi stolte av skulpturparken og Cape Greco nasjonalpark, anbefaler Bambo.

Bambo Louka er vår lokale guide som kjenner Kypros så godt som sin egen bukselomme. Som mange andre kyprioter elsker han god mat og god vin. Villasparges klarer han seg ikke uten. Han betaler to euro, eller 20 kroner, for to store buketter med villasparges.

Kypros har arvet britenes venstrekjøring. “Ta korte svinger til venstre og lange svinger til høyre, så går det bra” smiler han med glimt i øyet til de som vil leie bil i landet.

Gled deg til å møte Bambo, han vet alt det som er å kunne om Kypros.

FOTO: Sven-Erik Røed

LANGTIDSFERIE KYPROS