Her er det godt klima og gode værforhold.

Det er en myte at Algarvekysten er kald og regnfull. Sannheten er at vi har like et godt klima som på Costa del Sol, forteller Kristian Bredby som har seks år bak seg som vert for DET GODE LIV i Albuferia.

Foto: Sven-Erik Røed

Albufeira & Algarvekysten har Middelhavsklima

– I november og desember har Algarvekysten spaniatemperaturer og følger nabolandet statistisk sett med over 300 soldager i året. Grunnen er de varme havstrømmene som glir opp langs Gibraltar og stryker vestover mot Albuferia og Sagres. Der Portugals kyst runder ved Cabo de Sao Vicente og går rett nordover, endrer også klima seg betraktelig der kalde havstrømmer fra Biscaya dominerer. Det er nok derfor mange har en oppfatning av at det er så kaldt i denne landsdelen, noe som altså er direkte feil og bygger på uforstand, forklarer Kristian Bredby over en treretters lunsj med drikke og kaffe inkludert. Og slår fast at landet har to klimasoner, der Albuferia tilhører Middelhavsklimaet.

DET GODE LIV Albufeira på Algarvekysten er 3 uker langtidsferie hver vinter. LES MER HER

Snart november og 28 grader i Albuferia

Lunsj eller middag for 100 kroner

– På denne restauranten betaler jeg og Jane 10 euro eller ca. 100 kroner hver. Det viser at prisnivået i Portugal er blant de laveste i Europa. Med lave priser og 25 grader i skyggen er livet meget godt når vi nærmer oss novembermåned, forteller han under parasollen som strenger solstrålene ute.

I seks år har Kristian arbeidet for DET GODE LIV langtidsferie i Albuferia. Det har gitt ham et stort kontaktnett og bred kjennskap om området. Den siste sesongen har også ektefellen Jane Bredby tatt seg jobb som vertskap på Vila Petra som er Aller travel sitt foretrukne hotellkompleks.

Få oppskriften på Cataplana, TRYKK HER

vertskapet for Aller travel Kristian Bredby og Jane

Prisnivået er blant Europas laveste.

Strekker oss langt for våre gjester

– Jeg liker å jobbe på detaljnivå, mens Kristian liker å være spontan og engasjert med kultur og historiefortelling. Han leter hele tiden etter nye aktiviteter og severdigheter for å fylle dagene til våre gjester. Både Kristian og jeg setter vår ære i å ha det aller beste ukeprogrammet til enhver tid, sier Jane.
Kristian og jeg er veldig sosiale og strekker oss lang for å gi våre langtidsferierende et så bra opphold som mulig, sier Jane som mener det er viktig å være synlig for gjestene og by på seg selv også langt utenfor kontortiden.

Algarvekysten – et ungt ferieland

Det som skiller Portugal fra Spania og Italia er at masseturismen har dominert de andre ferielandene 30 år lenger enn i Portugal. På den spanske solkysten og den italienske riviera er det et helt annet aggressivt trykk, og i høysesongen kan det være slitsomt å være turist. Atmosfæren her er dempet og avslappet. Jeg mener at portugisere er lik grekere da de ikke synes alt behøver å være like striglet til en hver tid. Det er også en kjent sak at det er lett å få kontakt og bli venner med portugisere. På samme måte som mange opplever det når de ferierer i Hellas, sier Kristian som mer enn gjerne tar en ny sesong for Aller travel i sitt favorittland.

Les videre om ekteparet Phil på langtidsferie på Algarvekysten TRYKK HER