Hvordan er det å reise alene?

Etter er døgn er jeg kjent med de fleste i gruppa. Det er lett å reise alene på Det Gode Liv på Mallorca, sier Finn Borgvatn.

Foto: Sven-Erik Røed

Som eneste enslige mann i gruppa på 33 nordmenn, har ikke Finn Borgvatn (72) fra tettstedet Ballstad i Lofoten mye å klage over. Å reise alene er noe han trives godt med, spesielt når kjæresten venter der hjemme.
– Jeg kan ikke utsette mine reiseplaner til hun blir alderspensjonist da det er så mange steder jeg fortsatt ønsker å se. Det betyr at jeg aldri reiser tilbake til samme reisemål, sier han og kan så langt krysse av for langturer til Sør-Amerika, Thailand og Usbekistan foruten mange reiser til Syd-Europa.

Nye opplevelser: Finn Borgvatn i hyggelig samtale med reisevert Nina Aaserud.

Vinterstormer hjemme

– Jeg velger å reise vekk i mørketida for å forkorte vinteren som bruker å være barsk i Nord-Norge. Når jeg hører hjemmefra at hus er feid på sjøen under stormen, vet jeg at valget jeg har gjort er det beste. At vi går mot vår og varmere vær på Mallorca merkes for hver eneste dag som går. Allerede nå har temperaturen nådd 19 grader i februar, sier Finn som setter pris på et variert og spennende ukeprogram, men ser at det er noen fysiske begrensninger fordi alle i gruppen skal inkluderes.

Kunne du også tenkte deg langtidsferie på Mallorca? LES MER HER

Liker toppturer

– Mallorca ble jeg tipset om og jeg angrer ikke på det valget, selv om jeg skulle ønske meg å gå noen seige «toppturer» som jeg er vant med hjemmefra. Nå har jeg riktignok bare vært her én uke og skal selvfølgelige utforske nærmere hvilke turmuligheter som finnes, sier Finn som har hørt mye godt om fjellene i om omkring Serra de Tramuntana. Mallorcas høyeste fjelltopp heter Puig Tomir og ruver 1447 meter over havet. Det befinner seg riktig nok 80 kilometer fra Magaluf, men det finnes mange andre alternative fjellturer i nærområdet.

I god form: Finn Borgvatn er i god form og liker å utfordre seg selv.

Kjent på øya

– Jeg skal undersøke hvordan jeg kommer meg dit på egen hånd, fortsetter Finn som med god hjelp av reisevertene har knekt koden om hvordan han enklest mulig kan komme seg rundt med hjelp av buss og taxi. Dagene har Finn brukt til å bli bedre kjent på øya, og derfor meldt seg på det som er av turer og utflukter. Det «rister» gruppen godt sammen, og det er alltid noe å snakke om, sier Finn som i mange år har hatt en topplederstilling innen helsesektoren.

Toppen av Mallorca: Bellver Castle er en opplevelse for livet.

Spennende mennesker

Det er mange par som reiser sammen, men denne gang er det også 11 personer som reiser alene. Hver kveld samles de som ønsker i resepsjonen for å gå ut å spise middag sammen. Har noen lyst til å trekke seg tilbake etter en lang dag, er det ingen som reagerer på det.
– Jeg føler meg ikke utenfor, og setter stor pris på det sosiale. Jeg er ikke den typen som stenger meg inne på et hotellrom. At jeg har møtt mange spennende mennesker som har mye å fortelle liker jeg godt.

Ung til sinns

Neste gang Finn reiser sydover, blir det trolig på en vandretur fra sted til sted. Det er en ferieform han ønsker seg mer av.
– Heldigvis har jeg ingen helseproblemer, og klarer meg godt alene. Du har den kroppen du har, men viktigere er din indre alder. Jeg, som mange andre, føler meg adskillig yngre enn det som står på papiret, smiler Finn som anbefaler andre å reise til Mallorca.
– Hotellstandarden er veldig bra og det er service 24 timer i døgnet om du skulle trenge det, forteller han.

Les også om en annen langtidsfavoritt i Portugal, Det Gode Liv Albufeira på Algarvekysten: TRYKK HER