Populære Roberto

Han snakker «svorsk», italiensk og spansk, elsker å gå turer i fjellene og har bosatt seg på et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Roberto Teodoro er en av Aller travels mest populære guider.

Foto: Sven-Erik Røed

Lang fartstid i turismens tjeneste og med stor interesse for politikk, samfunn, miljø og natur er Roberto Teodoro en mester i å dele sine kunnskaper på en interessant og engasjerende måte. Når Roberto snakker, og det gjør han ganske ofte, lytter forsamlingen nøye etter. Lett i kroppen og i meget god form, tar han med sine norske grupper på turer på Sorrento-halvøya, til Capri, Vesuv, Pompeii og til den vakre Amalfikysten.

Vil du til Amalfikysten? se turen “Sorrentos perler”

Roberto viser vei

Halvannen times vandring rett opp fra Minori finner han hjem til sin landsby med bare 150 fastboende, noen geiter, kyr og dovne bikkjer. Der har han verken internettsignaler eller mobilkontakt med omverdenen. Og det passer ham perfekt. – Mindre stress og færre avsporinger, sier Roberto som mener selv at han har funnet det gode livet i Italia, der han er født men ikke oppvokst. Hans mor er fra Stockholm og fant den store kjærligheten med Robertos far helt på syd-enden av støvelen. – Jeg har drevet vekselbruk mellom Sverige og Italia, men har funnet ut at det er her jeg føler meg hjemme. I Tramonti bor også hans samboer som kommer fra Spania. Hun jobber som skolelærer, mens Roberto er for rastløs for en «ni til fire-jobb».

«jeg oppdager stadig nye stier på Sorrento-halvøya, på øyene og i fjellene»
Reiseleder Roberto Theodoro
Amalfikysten

Fotturer og oppdagelsesturer på Amalfikysten

Som turguide også for Aller travel, har han hendene fulle i sesongen fra mai til slutten av september. En jobb han elsker over alt. Hvorfor det har han problemer med å konkretisere. – Jeg kan bare ikke tenke meg noen annen jobb. Jeg er privilegert som får møte nye mennesker som er nysgjerrige og hungrer etter lokalkunnskap. Dessuten er jeg glad i å gå turer og oppdager stadig nye stier på Sorrento-halvøya, på øyene og i fjellene bak Amalfikysten. Dette kommer våre gjester til gode, sier han og røper at det fremover er satt opp nye turer på programmet i dette vakre området av Italia.

Interresert i fottur på Sorrento?