Se verden med Aller travel

I 1970 dro jeg på min første charterreise med Saga Solreiser til Alicante og Benidorm i Spania. Charter og individuelle reiser er det blitt mange av siden den gang. Nå gleder jeg meg over å se verden som reporter for Aller travel.

Foto: Sven-Erik Røed

På tur med likesinnede

Til topps i fjellene i Rondane, uforglemmelige vandringer på Amalfikysten og Madeira, langtidsopphold på Kypros og Costa del Sol, solskinnscruise på Donau til Svartehavet, verdens beste viner og trøffeljakt i Barolo og luksustur med Keisertoget fra Wien til Opatija. Alle reisemål som også individualistene kan bestille på egen kjøl, men som aldri vil få det samme ut av sine reiser. Det takket være Aller travels dyktige og kunnskapsrike verter og guider, som tar deg med til spennende og historiske og steder du ellers ikke visste eksisterte. Og vi behøver ikke å sløse av dyrebar tid for å gjøre oss kjent, eller bruke energi på å legge planer for dagen.
Med Aller travel er det hele ivaretatt, og alt går på skinner – sammen med en gruppe likesinnede med stort sett har de samme forventningene til turen.

På elvecruise til Svartehavet.

Cataplana er en klar favoritt på Algarvekysten

Gir oss unike tur opplevelser

For det handler om lokalkunnskap og et brennende engasjement når Aller travel sine folk gjør oppholdet for oss til unike opplevelser. Som når Ole Dyck-Madsen inviterer hele gruppen hjem til sine venner i Barolo, når toginteresserte Jan Sveen chartret et 100 år gammel Keisertog, med alt det innebærer av usikre faktorer, og klarer å gjøre reisen til en suksess. Og når kroatisk-danske Sonja Kotur Lovrekovic viser oss stedene der suksess-serien «Hotel Portofino» ble innspilt på Istrahalvøya i Kroatia, og ikke minst hvordan hun renner over av lokalkunnskap om store og mindre historiske begivenheter.

På båttur i Kvarnerbukta mellom Opatija og Rijeka.

Om bord i Keisertoget med nye venner.

LES OM TUREN TIL OPATIJA OG KROATIA HER

Gode opplevelser inn- og utland

At Kjell Magne Nordvi finner trær med antibiotisk effekt, viser oss en type lav som kan redde liv i krisesituasjoner og forteller om aminosyren i enkelte sopp-typer som kan beskytte mot hjerte- og karsykdommer og enkelte kreftformer, overrasker et helt følge med vandreglade fotturister i Rondane. Sammen med Kjell Magne og de andre sprekingene, lærte jeg et nytt uttrykk: Walk and Talk. Det en super måte å bli kjent med andre mennesker på, som virkelig kan anbefales!

På vandringstur til Ringebufjellet og Rondane.

LES MER OM TUREN “VANDRINGER I RONDANE”, TRYKK HER

Gutta på tur

Et langt liv som journalist, redaktør og forfatter har gitt meg oppdrag i mange land rundt om i verden. Jeg har alltid vært nysgjerrig – helt fra den sommeren min far og mor tok meg og min søster med på biltur gjennom Europa og til den spanske badebyen Sant Feliu de Guíxols, noen mil nord for Barcelona. Den gang var jeg 10 år gammel – og det var da reisegleden våknet i meg. Og den har jeg heldigvis beholdt. Da min tidligere kollega i Drammens Tidende, Sven-Erik Røed, valgte å pensjonere seg, ble vi de nye gutta på tur. På jobb for Aller travel.

Reisekokeboken

I noen ledige øyeblikk reiste vi til Ikaria i Hellas og lagde reisekokeboken «Greske hemmeligheter som forlenger livet». For det er en sammenheng mellom riktig kosthold, urter proppfulle av antioksidanter, et avstressende liv og ikke minst nyte det gode liv under palmene med latter, god vin og nye venner.
Det er det enkelt å ta med seg videre, til nye og spennende reisemål.
Og Aller travel viser oss vei – hele tiden.

LES OGSÅ OM TRØFFELJAKTEN I BAROLO, TRYKK HER