Smaken av det gode liv

Første gang Gunn og Eivin Skogheim fra Seljord ferierte på Sorrento -halvøya, visste de at de bare måtte reise tilbake. Denne gang kom de som aktive turgåere med sans for det gode liv.

Foto: Sven-Erik Røed

– Vi liker at det gode denne delen av Italia har å tilby. Ikke bare de fantastiske turmulighetene på Sorrento, men også den gode maten, den hyggelige stemningen og flotte kvalitetsviner. -Særlig pizzaen er en slager. Den tynne og ovnsbakte Napolipizzaen er å foretrekke. Men også gode og velsmakende pastaretter holder sulten på avstand. I lunsjpausen mellom to vandringsetapper fikk ekteparet muligheten til å besøke kjøkkenet til Alessandra og hennes Trattoria Eughenes i den pittoreske landsbyen Termini.

Fotturer på Sorrento

Gunn og Eivind har allaerede tilbakelagt ca. fire kilometer i lett terreng i området rundt Sant`Agatha og Mass Lubrense med spektakulær utsikt til Capri, over Salerno-bukten i syd og Napoli-bukten i nord.  -Et potpurri av lokale delikatesser, frister Alessandra i sitt ryddige og blankskurte kjøkken. Ganske snart blir maten servert til sultne turgåere med lokale viner som et perfekt følge. Mette og blide gjenstår fire nye kilometer før dagens program er slutt. På det lille torget et steinkast fra hotellet i Sorrento smaker det godt med nye forfriskninger og en god strekk på beina.

Se det spennende programmet på turen til Sorrento HER

Denne turen ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

 

Tur med Aller Travel til Sorrento

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora.

LES OM TUREN HER

Les mer om Sorrento i vårt reisemagasin, TRYKK HER