Vandring på Gudenes sti

Vandringen i de bratte åsene ned mot Positano er så blendende vakker, at stien har fått navnet etter Gudene. Etter 12 kilometer og 1400 trappetrinn når vi tilslutt havets bredd.

FOTO: Sven-Erik Røed

Amalfi kysten sett ovenfra, er fjellene så vakre at vi må klype oss i armen for å kjenne at vi ikke drømmer. De bratte fjellene vitner om et dramatisk liv for lenge siden. Da var stiene eneste muligheten å komme seg fram til fots. Viktige handelsveier og ferdselsårer som fortsatt brukes for å frakte varer til landsbyene hvor det fremdeles ikke er bilvei helt fram. Som vandringsveier er «Gudens sti» stadig mer populær for en lang rekke turister som ønsker å utforske Sorrento-halvøya og Amalfi til fots. Da kommer man seg bort fra den trafikkerte hovedveien

Vil du også vandre her? Les om fotturene på Sorrento, TRYKK HER

Les også vårt reisemagasin om Pompeii – byen som forsvant HER

Store navn på Amalfi

Hovedveien snor seg langs den bratte kystlinjen der Sofia Loren bygde seg sitt ferieparadis. Her kjøpte ballettdanseren Rudolf Nurejev en øy for seg selv. Henrik Ibsen fullførte «Et dukkehjem» her – i et hotell balanserende på en stupbratt klippe der havets dønninger ender sin ferd. Å vandre i disse omgivelsene gir minner for livet. Med lokalguide og Aller Travels egen turguide med på turen får du all den informasjonen du kan drømme om.

Vandringer på Sorrento halvøya

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv.

Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til.

Les om flere vandringsturer i Italia, TRYKK HER