Vi elsker elvecruise!

De glade pensjonistene Arne og Liv Enger fra Jeløya i Moss vet å kose seg på tur. Som svært mange andre har de funnet den perfekte måten å reise på - elvecruise.

Foto: Sven-Erike Røed

– Hytteliv i Sverige er for lengt byttet ut med verdens beste opplevelser på Donau. Her bruker vi ikke tid på å bære kofferter ut og inn i busser og hotellbytte. Her bor vi på samme hotellrom og lar «Der Kleine Prinz» gjøre jobben mens vi koser oss ombord, sier Arne og Liv Enger som nok en gang velger seg elvecruise på Donau som sin foretrukne reiseform. Og de er langt i fra elene om det.
– Her ser jeg mange kjente fjes, sier Aller-vert Tone Mjøberg som vet at hun har en stor fanklubb der mange har nettopp elvecruise på Donau som sin suverene favoritt.

SE ÅRETS ELVECRUISE PÅ DONAU – TRYKK HER

Lett å skryte av programmet

Arne og Liv Enger har bare godt å si om det behagelige livet ombord med faste poster på dagsprogrammet. Arne var en kjent skikkelse i hotell- og restaurantbransjen i Mysen og i Moss. At han og kona er opptatt av kvalitet er det lett og forstå.
– Det er lett å skryte av Donau-programmet til Aller Travel, kan med denne turen krysse av for tredje cruise på Donau. Jeg finner ikke noe å sette fingeren på. Maten er førsteklasses, men ikke overveldende. Riktig porsjoner på tallerken betyr også mindre matsvinn, sier den tidligere mateksperten som setter pris å at det er faste tider til alle måltider. At vi spiser lunsj på utfluktene er noe jeg alltid setter pris på, da både Liv og jeg liker nye smaksopplevelser.

Jeg elsker å lese god krim, sier Arne Enger som sammen med kona Liv slapper godt av på soldekket på «Den lille prinsen».

Klar for nye opplevelser

De siste årene har Arne slitt med et dårlig kne og en vond akillis-sene. Det betyr at ting går saktere. Likevel setter han ingen begrensninger på seg selv, og vil være med på det aller meste.
– At jeg står i helsekø for å få satt inn et nytt kne, betyr jo bare at jeg er klar for nye reiseopplevelser til neste år. Jeg gleder meg til å sette opp farten igjen, ler han sin beste latter.

Kjell Auke, Ragnar Krogstad, Åshild Jakobsen og Magny Strand på dagstur inn i selve Donaudeltaet.

Funnet hemmeligheten på elvecruise

– På mange måter sammenligner jeg elvecruise med campingvogn-liv. Da har du også alt med deg på turen. Og ja, vi er campingvogn-folk og har en stor vogn stående på parkert hjemme. Når vi kommer hjem er campingsesongen i gang og vi gleder oss til å reise på tur i Norge, sier Liv Enger som har funnet hemmeligheten på en god pensjonstilværelse for seg og sin mann. Nå har de reist seks ganger med Aller Travel, både på Vestlandtur, til Røros og til Nord-Italia. Smaken på elvecruise fikk de da valgte St. Petersburg til Moskva og har siden den gang vært frelst.

Liv og Arne er tidlig våkne for å fotografere nullpunktet der Donau renner ut i Svartehavet.

Lar seg ikke stoppe

Nå er det «Den lille prinsen» som står vårt hjerte nærmest. Den er passe stor og det er helt umulig å rote seg bort. Dessuten var «prinsen» det eneste skipet som forlot Wien da vi var på julecruise før pandemien. Det var lite vann i Donau, men nok til at vi seilte av sted. Passasjerene i store båtene måtte ta buss for båt, ler de begge som synes det er usedvanlig hyggelig å bli gjenkjent av mannskapet når de «mønstrer» på. Da føler du deg velkommen, sier Liv og Arne Enger.

SE ÅRETS AVGANGER MED DER KLEINE PRINZ – TRYKK HER

Naturen og stemningene endrer seg fra time til time.

Seks cruise på fire floder

Steinar og Laila Stuldalen fra Toten kan også kalle seg Aller Travel-veteraner. I løpet av noen år har de seilt både på Nilen, Douro, Rhinen og tre ganger på Donau. Alle gangene med Tone Mjøberg som Aller-vert.
– Vi elsker dette livet ombord, og kombinasjonen cruise og utflukter er perfekt. Om ikke lenge er vi på tur igjen. Og aller helst sammen med Tone, sier de under den hyggelige lunsjen i Bukuresti. Selvfølgelig inkludert.

Steinar og Laila Stuldalen kan krysse av for sitt sjette elvecruise.

Har ladet batteriene på elvecruise

Vennene Kjell Auke og Ragnar Krogstad fra Oppdal liker også livet ombord i «Der Kleine Prinz». Sammen med kjærestene Åshild Jakobsen og Magny Strand har de funnet seg godt til rette på soldekket.
– Dette er en form for ferie som vi liker godt. Her kan vi virkelig slappe av uten å bruk tankevirksomhet på hva vi skal gjøre. Etter noen dager på Donau har vi ladet batteriene samtidig som opplevelsene har stått i kø. Spesielt spennende var det å seile inn i Donaudeltaet bare noen kilometer fra den Ukrainske grensen. På grunn av krigen kom vi ikke i land i Moldova. Det var også den eneste endringen som ble gjort på dette helt spesiell cruiset som vi er fortalt vil bli gjentatt, sier Kjell Auke.

Viki sørger godt for Åshild, Kjell og Ragnar

Les også “INGEN KJENNER DONAU BEDRE”  – om vår reiseleder på elvecruise Tone Mjøberg. TRYKK HER