View of Florence at sunset with the Ponte Vecchio Bridge and the Arno River

3 billige vårturer til Sør-Europa

Møt våren i Sør-Europa! Her er tre rimelige feriefavoritter som gir deg smaken på sommer, sol og det gode liv før våren kommer for fullt her hjemme.

1. Natur og kultur i Toscana

Om du er usikker på hva du bør se og hva som bør oppleves i nydelige Toscana, er dette turen for deg! Her er nemlig områdets høydepunkter samlet i en og samme tur. Toscanaområdet er et yndet feriested med sine pittoreske middelalderbyer, olivenlunder og vingårder. Tre inn i et Van Gogh-maleri av fargesprakende åssider og gylne sletter!

Vi bor sentralt i kurbyen Montecatini, beliggende midt imellom Firenze og Pisa. Finn roen i et av byens mange spa eller svøm i termale kilder, kjent for å skulle ha helsebringende effekt. Byen er forøvrig også kjent for sin stemningsfulle atmosfære, vakre kunst og spektakulære natur.

Møt våren i vakre Toscana.

Turen legger opp til flere spennende dagseventyr. Her er noen favoritter:

Foruten utfluktene til nydelige Firenze og Lucca, får du muligheten til å oppleve flere toscanske skatter, omgitt av vakker natur.

Møt våren i frodige Toscana!

Det er nå du må slå til for å sikre deg en plass på den populære reisen til Toscana i Italia.

2. Sol og vakre strender i Albufeira

Algarvekysten i Portugal inviterer til flotte opplevelser, dramatiske klipper og spennende grotter, i tillegg til solvarme sanddyner vi bare kan drømme om her i nord. I Albufeira bor du på et nydelig hotell ikke langt fra stranden, omgitt av en eventyrlig  hage.

Denne turen byr på en rekke utflukter du kan velge blant, men husk å sett av tid til å bare nyte late dager ved bassenget i hageanlegget. Dette er virkelig vakkert!

Algarvekysten byr også på  hvitkalkede landsbyer, bratte fjellsider og storslåtte naturopplevelser.

Albufeira ligger vakkert til på Algarvekysten i Portugal.

Her er et par høydepunkter du kan oppleve på denne turen:   

En drøy halvtime unna hotellet ligger vakre Loule, hvor vi besøker det livlige matmarkedet. Vi busser videre herfra til Faro, Algarves hovedstad, for en byvandring i gamlebyen. Opplev den eventyrlige katedralen, og ta en hyggelig pust i bakken over en deilig lunsj etterpå. Det blir også tid til en sving innom byens mange butikker. Du finner alt fra kjente kjedebutikker til spennende gallerier og lokale lærbutikker. Her kan du gjøre noen skikkelige kupp!

Mat og vin blir ekstra godt når råvarene nytes der de dyrkes. Vi besøker vingården Quinta do Miradouro for en smak av Sir Cliff Richards prisbelønte viner, Vida Nova og Onda Nova. Her kan du nyte en herlig lunsj akkompagnert av noen gylne dråper vin i glasset, mens du skuer utover vinranker og en fortryllende kystlinje i horisonten.

Opplev sol og varme i vakre Albufeira!

Bli med oss på den populære reisen til Albufeira i Portugal.

Loret de Mar ligger på den flotte Costa Brava-kysten.

3. Frodig kystperle på Costa Brava

Den spanske kysten er kjent for å være vill, vakker og frodig, og vi har funnet vår favorittbase! Den spanske kystperlen Lloret de Mar er en livlig middelalderby med vakre strender og en god dose spansk sjarme. Her vil du trives, enten du er eventyrlysten og kunnskapstørst, eller bedagelig og solhungrig. Hotellet har fantastisk beliggenhet med utsikt over havet og den nydelige stranden.

Velg mellom flere spennende utflukter og la inntrykkene synke inn mens du finner roen i hotellets behagelige spa- og velværeavdeling.

 Her er noen favorittopplevelser:

Den spanske hovedstaden er en skattkiste av kunst, kultur, arkitektur og kulinariske opplevelser. Her loses du fra den ene skatten til den neste. En rekke bygninger av den svært så kreative arkitekten Goudi er sentrale på enhver tur til den spanske storbyen, og kjennetegnes av sine innslag av friske farger og runde former. Vi besøker hovedattraksjoner som Barrio Gótico, Sagrada Familiakirken og får i tillegg nyte den fortryllende utsikten fra Montjuic-høyden.

Bli med på utflukten til naturparken og Goudis store inspirasjonskilde. I Montserrat er vi omgitt av majestetiske fjell og mystiske grotter, som bærer på historier om fordums tider. Vi besøker blant annet det gamle klosteret Santa Maria de Montserrat, og avslutter med en deilig lunsj på en lokal restaurant. En utflukt du vil huske lenge!

En uke til den spanske villkysten kan være så innholdsrik du bare ønsker. Her er det blant annet duket for vinsmaking, spennende gamlebyer og kunstopplevelser av de sjeldne.

Oppdag den spanske kystperlen Lloret de Mar!

Opplev den gode spanske atmosfæren på Costa Brava-kysten.