Old town, Rovinj, Croatia

3 grunner til å reise til Istria i Kroatia

De beste opplevelsene trenger ikke koste skjorta. Det er den flotte turen til Istria i Kroatia et bevis på! Her ligger pittoreske landsbyperler tett i tett. Med base i vakre Vrsar, har du nærhet til flotte strender, nydelig natur og historierike kulturskatter.

Kroatia har blitt et yndet feriemål blant solglade livsnytere fra nord, og den nydelige halvøya Istria er storfavoritten. Halvøya omtales som Kroatias Toscana og byr på grønnkledte åser, olivenlunder og vinmarker.

Med andre ord, her er det gode muligheter til å få både sol og behagelige temperaturer, oppleve kultur og hyggelig fellesskap.

Nordmenn elsker Kroatia, og det er ikke rart. De beste grunnene kan du lese om her.

Tre ting du kan glede deg til på Istria:

Vrsar er en vakker middelalderby med flott utsikt over en livlig havn og en liten skjærgård.

  1. Fiskelandsbyen Vrsar

Vi bor godt på Resort Belvedere med frodige hager, deilige basseng og egen strandpromenade langs Adriaterhavet . Byen er en skattkiste i seg selv, og er verdt en ordentlig oppdagelsesferd. Bli med på byvandringen som gir en unik mulighet til å bli kjent med byens historie.

Fotturen går langs strandpromenaden og videre opp til gamlebyen, som ligger trukket opp mot en høyde. Her vandrer vi langs trange brosteinsbelagte gater, omgitt av sjarmerende små torg, gamle steinhus og kirker fra ulike tidsepoker. Den mest fantastiske utsikten finner du ved klokketårnet på toppen av byen. Her ser du over til øyene utenfor Istria, til nabobyen Porec og de nydelige åsene som bølger seg innover i landet.

Bli med oss til Istria i Kroatia!

Sikre deg de rimeligste plassene til 8 flotte dager i Kroatia. Fra kr 7500.

Det er flott å se den kroatiske kysten fra sjøen, og båtturen til Rovinj er en opplevelse.

  1. Båttur til Rovinj

Det er lite som er mer idyllisk enn å seile ut i skjærgården en varm sommerdag, spesielt når kysten er så blendende vakker som denne. Den smaragdgrønne kystlinjen, det asurblå havet og de sandfargede steinklippene er helt særegent for Kroatia. Det er mye fint å hvile øynene på, så fest solbrillene godt på nesa og nyt opplevelsen.

Vi seiler langs kysten, forbi munningen til Limfjorden, før vi ankommer nydelige Rovinj. Byen er kjent for sin herlige atmosfære og middelalderske sjarm, og minner om en klassisk italiensk småby med yrende kaféer og trange smug. Maten og drikken gir sterke assosiasjoner til det italienske kjøkkenet, men prisene er som regel langt hyggeligere.  Sjømattradisjonen står også sterkt, og du får god tid til å smake på lokale fristelser på en av de mange koselige tavernaene.

Opplev vakre Istria i Kroatia!

Det er nå du må slå til for å sikre deg en plass på den populære reisen til Istria og Vrsar.

  1. Vinsmaking og middelalderbyen Groznjan

Denne turen har også innlagte fridager hvor du bare kan slappe av ved hotellet. Men hvis du vil kan du bli med på en valgfri utflukt til den vakre middelalderbyen Groznjan midt på Istria. Her får du vite mer om lokalhistorie, kultur og tradisjoner. Groznjan er en sjarmerende landsby med en varm atmosfære og et levende kulturliv. Bli med på en felles byvandring, sving innom et av byens koselige gallerier eller nyt en deilig kopp kaffe på en av de hyggelige kaféene.

Reisen går videre herfra til Pazin, hvor vi besøke vinbonden Gortan. Her får vi smake noen deilige lokale viner, lokal skinke, ost, brød og olivenolje.

Foruten de nevnte utfluktene, byr turen til Istria på flere spennende opplevelser.

Fullstendig program finner du her