5 grunner til at vi elsker Italia

Vakker natur, pittoreske byer, behagelig klima og utsøkt mat og vin. Her er 5 turer som gjør at du kommer til å elske Italia enda høyere!

Fra nord til sør, fra sovende vulkaner til duvende åskammer – Italia er ferielandet vi aldri får nok av. Perlene ligger som på en snor, med Liguria, Toscana og Sorrento. Overalt forteller torgene, kirkene og bymurene de mest spennende historier. For ikke å snakke om vinen, olivenoljen og ikoniske delikatesser som pizza og parmesanost. Er det rart vi elsker italia?

Bli med oss på tur og oppdag nye sider av Italia på disse 5 flotte reisene:

1. Gardasjøen – frodig og sjarmerende

Ved foten av de italienske alpene ligger Gardasjøen, den største av Nord-Italias flotte innsjøer. Rundt hele sjøen ligger nydelige og sjarmerende småbyer, hver med rik historie og bedagelig hverdagsliv. Det er umulig å ikke bli forelsket i dette området!

Det er hyggelige byer rundt hele Gardasjøen.

På denne turen bor vi i den sjarmerende lille byen Garda på Gardasjøens østkyst. Det blir vårt utgangspunkt for å utforske livet rundt innsjøen og oppleve den mektige fjellkjeden Dolomittene på nært hold. Vakre Venezia og Verona står også på programmet. Du vil ikke gå glipp av muligheten til å besøke stedene som inspirerte til Casanova og Romeo og Julie, noen av verdenshistoriens mest romantiske karakterer.

Det spesielle klimaet rundt Gardasjøen gjør det spesielt egnet for å dyrke både sitroner, oliven og vindruer og i løpet av turen besøker vi en familiedrevet vingård i Valpolicella. Her blir det mulighet til å bli godt kjent med prosessen bak den verdensberømte Amarone-vinen og det blir garantert mulighet til å smake på de edle dråpene.

Turene hit blir ofte fulltegnet, så her gjelder det å bestemme seg raskt.

HOLD AV PLASS TIL HØSTEN HER: Romantiske Gardasjøen

2. Sorrento – et italiensk ferieparadis

Sorrento, Amalfi og Capri har i flere hundre år tiltrukket seg noen av historiens største forfattere og kunstnere – og det forstår vi godt.

Amalfikysten regnes som et avItalias vakreste områder.

Sorrentohalvøyen er den ultimate kombinasjonen av flott natur, dramatisk historie og behagelig klima som du ønsker når du er på ferie. Her ligger perlene på en snor.

Fra vårt hyggelige hotell i Sorrento by har vi det perfekte utgangspunktet for å utforske alt fra havnebyen Napoli, Amalfikystens rikdommer, vakre sitron- og appelsinlunder så langt øyet kan se og velduftende blomster overalt. Pizzaelskerne kan glede seg til å lære hvordan ekte italiensk pizza lages, samt smake fersk mozzarella på besøk hos en liten osteprodusent.

Vi besøker selvsagt også Pompeii, byen som er kjent for å ha blitt begravd av et vulkanutbrudd og bevart som et stillbilde av fortiden. De aller tøffeste kan også ta turen opp på til selve kraterkanten på Vesuv. Derfra er det et mektig skue utover Napoli-bukten.

SE TURPROGRAM HER: Sorrentos perler

3.Vidunderlige Toscana

Opplev det duvende landskapet med smale sypressalléer som bryter horisonten og landsbyenes klokketårn som troner på hver en liten ås-topp.

Bli med til den pittoreske byen Lucca i hjertet av Toscana.

Se kunstskatter i Firenze, drikk kaffe på torget i Lucca og besøk Sienas flotte katedral. I vinområdet Chianti kan du bli bedre kjent med både den lokale vinen og maten på lunsj hos en lokal vinbonde, og nyte hjemmelaget «gelato» i San Gimignano. Toscana er virkelig en fest for alle sansene!

Fra vårt utgangspunkt i kurbyen Montecantini besøker vi sjarmerende byer med livlige markeder, koselige fortauskafeer og sjarmerende hverdagsliv. Det skjeve tårnet i Pisa står også på programmet, og ikke minst uforglemmelige matopplevelser. Flere av de valgfrie utfluktene underveis går med lokaltog gjennom de pittoreske landskapet, så her går du ikke glipp av noe som helst.

Bli med og kjenn på kroppen Toscanas magnetiske tiltrekningskraft.

HOLD AV PLASS TIL TOSCANA HER: Toscanas hjerte

4. Sjarmerende gjestfrihet i Cinque Terre

De fem fargerike fiskelandsbyene som utgjør Cinque Terre er et unikt og vakkert skue, og et besøk hit bør absolutt stå på din «bucket list».

De fem pastellfargede byene i Cinque Terre er vakre, og turområdet rundt er veldig flott.

På denne turen kommer du tett på den ville naturen med utilnærmelige klipper og gamle festningsverk, for den aller beste måten å ankomme byene på er via tog og båt. Her blir det selvsagt også rikelig med fantastisk sjømat, og vin og oliven dyrket i de bratte terrassene som omgir «de fem land».

Vi har også en spesialtilpasset vandretur i Liguria. Frister det med vandring på stier kun de lokale bruker, litt borte fra de store turistmassene, kan du lese hele programmet her!

Vårt unike hotell ligger i den sjarmerende byen Sestri Levante, midtveis mellom Genova og La Spezia på den liguriske kysten. I den staselige historiske villaen er det en behagelig avslappet atmosfære, mye særpreg og en flott hage. Her garanterer vi at du vil trives.

La deg forføre av høydepunkter som Genova, Portovenere og Rapallo.

HOLD AV PLASS TIL CINQUE TERRE HER: Cinque Terre og Ligurias perler

5. Sjarme & kultur i Umbria

Bli med på en helt spesiell tur til selve hjertet av Italia. Her får du en smak av det gode liv, med fantastisk landskap, rikholdig historie, verdensberømte viner og et nydelig kjøkken vi nordmenn aldri kan få nok av.

Møt våren i vakre, frodige Perugia.

Vi har valgt å bo på et herlig historisk hotell i den lille byen Trevi, i hjertet av Umbria. Byens historie daterer seg langt tilbake, fra før romerne kom hit, selv om de viktigste historiske monumenter i byen er fra middelalderen. Herifra skal vi bli kjent med Umbrias serverdigheter som festningen i Perugia, hjembyen til Italias viktigste helgen, Den Hellige Frans av Assisi og det romerske amfiteateret i Spoleto. Selvfølgelig skal vi også få smake på Umbrias, både røde og hvite, gode viner.

SE TURPROGRAM HER: Sjarmerende Umbria