Smaken av Marokko

Dristige og varme terrakottafarger, mørk oransje, pudderrosa og sjatteringer fra dypeste indigo til lys baby-blå. Like spennende som Marokkos intense fargepalett er også landets dufter og smaker.

Foto: Sven-Erik Røed

Marokko ligger så nær Europa, men oppleves likevel som en helt annen verden. Landet er et eksotisk eventyr, og vi vil aldri kunne glemme luktene, fargene, lydene og smakene.

På kryddermarkedet i souken i Marrakech står sekker fylt med kronblader, bark og blader. I glassbollene finner vi sitrongress, mynte fra Atlasfjellene og Sahara og tørkede roser. Sammen med spisskummen, sort pepper, ingefær, muskat, gurkemeie, safran, paprika og kanel danner de landets signaturdufter og smaker som også utgjør den velkjente ras-el hanout som passer godt til de fleste typer kjøtt og grønnsaker. Denne svært så anvendelig krydderblandingen bestående gjerne av 24 forskjellige økologiske krydder og urter, og blir ofte med hjem når kofferten pakkes.

«Landet er et eksotisk eventyr»

Vi vil aldri kunne glemme luktene, fargene, lydene og smakene

Like levende som det travle bybildet

Marrakech er en spennende by i Marokko, full til randen av liv. Det er bare å kaste seg ut i vrimmelen og smake på det marokkanske kjøkken som består av pannekaker, pastilla, tagine, hummus, couscous og sardiner. Tagine er en tradisjonsrik berber-rett som er oppkalt etter leirgryten den er kokt i. Det kjegleformede lokket til taginen holder på dampen og returnerer fuktigheten tilbake til maten i gryten. På den måten trenger man minimalt med vann for å sakte-koke kjøtt, kylling, fisk og grønnsaker, samtidig som taginen får en intens og rik smak. Men også en vegetarisk variant med frukt og nøtter er populær på matbordet.

SE DEN EKSOTISKE REISEN TIL MAROKKO HER – Marrakech, Atlasfjellene, berberkultur og Essaouira

Tagine er en rett som er oppkalt etter leirgryten den er kokt i. Knut Anders Fossum lar seg begeistre.

Gå på oppdagelsestur

I soukens labyrint, i det gamle handelsstrøket i Marrakech, er det lett å lete fram håndlagede skatter. Byen er viden kjent for sin håndverkskultur av malere og håndverkere i alle varianter. Viljen til gjenbruk er stor, og kreativiteten bobler over. Dessuten blander Marrakech mat, kunst, mote, kultur og luksus, tradisjon og modernitet. Byen ble grunnlagt for nesten tusen år siden og kulturen har lange tradisjoner med en blanding av arabisk, berbisk og nyere fransk påvirkning.

Se spennende singeltur til Marokko her!

Vi besøker den luksuriøse botaniske oasen Jardin Majorelle

Kontrasten mellom det gamle og det nye forsterkes ved å besøke den travle markedsplassen og souken, Jemaa el-Fnaa, og den luksuriøse botaniske oasen Jardin Majorelle. Der får du den fantastiske historien om den franske motedesigneren Yves Saint Laurent og hans partner Pierre Bergé. De kjøpte Jardin Majorelle i 1980 for å bevare visjonen til den opprinnelige eieren, den franske landskapsmaleren Jacques Majorelle. Hagen, som ble grunnlagt i 1924, inneholder 300 plantearter fra fem kontinenter. I hjertet ligger Majorelles blå art deco-studio som viser rundt 600 gjenstander fra landets urbefolkning.

Oppdag Marokko med Aller travel – vi viser vei!

Se alle våre reiser til Marokko her!