Capri – Axel Munthes øy

Da vi gikk i land på Capri var det flere som nynnet på denne vakre melodien av Will Grosz «Det var på Capri jeg så henne komme.» Det viste seg at øya så absolutt er et besøk verdt.

FOTO: Sven-Erik Røed

Med lokal guide ble vi først busset til Anacapri. Det er en av to kommuner på den vesle øya bare en halvtimes båttur ut fra Sorrento. Det var her den svenske legen Axel Munthe bodde store deler av sitt liv. Han fikk også prinsesse Victoria til å slå seg ned på Capri i lange perioder for å bli behandlet av legen. I 1890-årene fikk han bygget praktvillaen «Villa San Michele». Nå er det et museum drevet av en svensk stiftelse. Axel Munthe ble en populær person på den en gang så fattige øya. Men også oppfattet som kontroversiell for sin omgangskrets med kongeligheter, kjendiser og kunstnere.

   

Capri

Rolf Ivar og Astrid Lind fra Alta lot ikke noen regnskurer få ødelegge opplevelsene på Capri. – Her er det mye å se på, og fremfor alt kjøpe. Mote- og designerbutikkene i Capri styrer vi derimot unna. Men kulturen er vi vært interessert i å oppleve, sier de.

Reisen til Sorrento sine perler

Vi bor sentralt i Sorrento og herfra tar vi spennende utflukter i dette naturskjønne og historiske området. Fra bussen får vi vakre utsikter og besøker historiske perler, og de viktigste kulturelle høydepunktene i området. I løpet av oppholdet besøker vi både Amalfi, som ligger på UNESCOS verdensarvliste. Ravello med sin fantastiske utsikt over Amalfi-kysten. Salerno-bukten og Napoli, og sist men ikke minst vulkanen Vesuv og Pompeii – et av verdens mest interessante utgravningsområder.

Mulighet til utflukt til Capri på dag 4. Les hele programmet HER