Derfor elsker vi Barolo

Når reiseleder Ole Dyck-Madsen skal drikke sin favorittvin og nyte det beste av italiensk kjøkken reiser han til Barolo i Piemonte. Der deler han sjenerøst av sine italienske hemmeligheter.

FOTO: HARALD GAUTNEB

Vin er mer enn vin

«En flaske vin inneholder mer filosofi enn alle bøkene i verden»

Dette er ett av mange sitater fra den kjente franske kjemiker og bakteriolog Louis Pasteur. Når vi vet at noen verdens mest populære og prestisjetunge viner kommer fra Piemonte i Italia, er det lett å nyte et glass eller to. I Barolo-området lages det både rød, hvit og musserende vin, men det er rødvin som virkelig har satt Piemonte på kartet. Det er også rødt Ole liker best. Hjemme i hans flere hundre år gamle ombygde mølle utenfor Gardasjøen lagrer han årgangsviner under steintrappa der temperaturen stort sett er uforandret.

Samler på gode smaker i Barolo

På en hylle én etasje opp er det er plass til nøyaktig 15 tomflasker som gir ham bare gode minner.
– Dette er min Wall of Fame, forklarer Ole og legger til at så langt har han ikke funnet en ny vin som kan danke ut hans favoritter.
– Men hele tiden er jeg på leting etter noe som kan overraske mine smaksløker, sier han og innrømmer at fascinasjonen og gleden over å drikke en god flaske vin har gått over til å bli en lidenskap.

Ole tar oss med på trøffeljakt sammen med sine gode venn og autorisert trøffeljeger, Gianni.

Favorittområde er Barolo

Nok en gang har Ole tatt turen til sitt Italienske favorittområde når det gjelder vin og kulinariske opplevelser. Der vi sitter og ser utover åsene som bukter av gårde med verdifulle og majestetiske vinstokker skulder ved skulder er det lett å bli filosofisk. Ole har hentet to kalde øl som vi drikker i store slurker. Det er september i Barolo og gradestokken viser 32 grader. En sval bris kiler oss i nakken og livet kan ikke bli bedre.

Ole har vært med å lage våre flotte turer til Piemonte, vil du være med på turen? LES MER HER OM KULINARISKE HØYDEPUNKTER I PIEMONTE

Sjenerøs servering

– Jeg tar en øl for å rense smaksløkene, forklarer Ole mellom to vinsmakinger som det har blitt mange av også denne dagen. Med ølflaskene kommer det også bruschetta med henholdsvis skrapt oksetartar, hakkede tomater og biter med Raschera-ost.
Vi er på vei til Marchesi di Barolo for å lære mer om vinlagring, og ikke minst få se de aller første tønnene hvor det ble produsert Barolovin, men trengte en liten pust i bakken.

ITALIA HAR SÅ MANGE SJARMERENDE STEDER – HER ER ALLE ITALIA REISENE

På det store markedet i Alba finne Ole sine favorittoster og forteller oss kvaliteten på de ulike ostene.

Alt startet i en stall

Det sies at Barolo er både Barolo – og ikke minst Marchesi di Barolo. For det var i en stall ved dette slottet det hele startet, for nærmere 160 år siden. Og akkurat de tønnene er i ferd med å komme inn på UNESCOS verdensarvliste. Noe Ole mener er fullt fortjent.
Dette og mye mer er kunnskap som Ole besitter, og generøst deler han sine historier med oss som har reist den lange veien fra Norge til Italia for å lære, nyte og leve! Allerede i bussen fra Milano til Barolo løfter han mikrofonen til munnen.

Tett på livet

Ole Dyck-Madsen er Aller travels selvskrevne vertskap på reisen Kulinariske opplevelser i Piemonte. Når jeg spør mine medreisende om hvorfor de valgte denne turen, er det mange som svarer at det på grunn av Ole. De har fått anbefalingen av andre som har gjort turen tidligere, og noen reiser tilbake for andre gang.
– Jeg inviterer gruppen hjem til mine venner. Da kommer vi tettere på lokalbefolkningen og får førstehåndsinformasjon, forteller han.
Med lang fartstid i reiselivsbransjen og adskillige turer til Barolo-området vet han hva som fungerer best, og hvordan han skal skreddersy turer som gir oss fantastiske opplevelser og ikke minst mange gode minner!

KULINARISKE HØYDEPUNKTER I PIEMONTE

Turen er skreddersydd av Ole Dyck Madsen, og vi tar deg med til en kulinarisk opplevelse i Italienske Piemonte

  • Flere spennende vinsmakinger
  • Trøffeljakt med smaksprøver
  • Matlagingskurs
  • Hotellet vårt har egen vingård
  • Nydelig mat og vin

LES OM PROGRAMMET & BESTILL HER

ALLE REISENE TIL ITALIA, SE HER!