OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Her er mine 5 Opatija-favoritter

Opatija er en genuin blanding av storslagen arkitektur og sjarmerende landsby. Her får du Opatija-eksperten Jan Sveens beste tips til en uforglemmelig ferie på Kroatias vakre riviera

  1. Vakker og sjarmerende by

– Opatija kan beskrives som et Wien i miniatyr. Her møter du storslagen arkitektur og et sus av fordums historie. Du kan nesten se for deg hvordan keiser Franz Joseph og hans hoff ankom byen med pomp og prakt. Jeg vil virkelig anbefale å spasere langs strandpromenaden som går gjennom hele byen. Her ser du vakre bygninger, små, idylliske badeviker og pittoreske, gamle hus. Her kan du oppleve veldig mye på en kort tur, forteller Opatija-entusiast Jan Sveen i Aller Travel. Han har vært i Opatija mange ganger, og drømmer alltid om å reise tilbake.

Les og bestill reise til Opatija her

Jan Sveen i Aller Travel elsker Opatija og kommer gjerne med sine beste tips.

Opatija ligger vakkert til langs den kroatiske rivieraen.

  1. Nærheten til sjøen

– Vi bor på et fantastisk flott hotell, Remisens Premium Grand Hotel Placa, som ligger rett i sjøkanten. Rett nedenfor hotellet ligger byens badeplass, og her kan du ta et forfriskende og herlig bad i det krystallklare vannet. Badetemperaturen er nydelig fra mai og utover. På stranda møter du lokalbefolkningen, både bestemødre og småbarn bruker stranda ofte. Det gir en unik og autentisk atmosfære. Jeg er veldig glad i å bade og bader her så ofte jeg kan.

Bli med til Opatija! Trykk her for oversikt over avganger

Det kroatiske kjøkken har mange elementer fra det italienske, blant annet gode skinker, oster og vin.

  1. God lokal mat og vin

I hele byen finner du små, hyggelige restauranter som serverer god lokal mat og vin. I Kroatia produserer de veldig god rødvin, hvitvin og øl som er verdt å smake. Hvis du ønsker, kan du bli med oss på utflukt til en lokal vingård og smake vin og lære mer om vinproduksjonen. I Opatija finner du restauranter med både internasjonalt kjøkken og kroatiske spesialiteter med gode skinker og oster. Her kan du nyte gode lunsjer og middager, hvis du ikke vil spise på hotellet. Spisesalen på hotellet er virkelig flott, med mange meter under taket og nydelig gullforgylt dekor. Hotellet er fra slutten av 1800-tallet og vi spiser i den gamle ballsalen.

Besøk den flotte spaavdelingen på hotellet. Her kan du bestille behagelige velværebehandlinger eller slappe av ved bassenget.

  1. Deilige spa-behandlinger

På grunn av det gunstige klimaet ble det bygd store sanatorier i Opatija på begynnelsen av 1900-tallet, fortrinnsvis for å behandle lungesyke, astmatikere og folk med revmatisme. Nå er de flotte bygningene bygd om til hoteller med egne spa-avdelinger. På vårt hotell kan du bestille blant annet aromaterapi og massasje for under halve prisen av hjemme. Jeg vil virkelig anbefale alle å unne seg en slik behandling. Jeg kan anbefale aromaterapi, som du bestiller i spaavdelingen på hotellet.

Velkommen til Opatija: hold av din plass til høsten eller vår 2021 her!

  1. Båttur til Lovran

Vi drar på en virkelig flott utflukt med båt og ser byen og den vakre kysten med historisk bebyggelse, vakre badeviker og småbyer. Vi har med en dyktig lokalguide som forteller om alt det flotte vi passerer. Her kan du nyte et glass vin og la deg forføre av alt det vakre. Du får et annet inntrykk av området når du ser det fra sjøen.

Reserver plass til vakre Opatija her