Her skrev Ibsen “Et dukkehjem”

Det var nederlagene hjemme i Norge og en skrantende økonomi som førte Henrik Ibsen til Amalfikysten og Hotel La Luna der han fullførte «Et dukkehjem».

Foto: Sven-Erik Røed

«Sydens Skønhed, et forunderligt lyst skær, åpenbarede sig plutselig for mig og prægede hele min senere Produktion.»
Henrik Ibsen

I løpet av den tiden den verdensberømte forfatteren var i Italia bodde Ibsen både i Roma, Arricia, Genzano og Frascati – alle i Albanerfjellene, og senere på øya Ischia, Sorrento og den vakre kystbyen Amalfi. I sine intense skriveperioder oppsøkte han fred og ro og jobbet svært effektivt. Arbeidsforholdene kunne knapt være mer ideelle på det stille og fredelige Hotel Luna i byen Amalfi. At Henrik Ibsen likte å svømme og gå lange turer gjorde sitt til at det var vanskelig å kjede seg mellom skriveøktene.

Vi går turene

På Amalfi går vi de samme turene som Henrik Ibsen gjorde mellom Amalfi og Ravello, og vi har en lang lunsj ute i det fri inkludert. Stigningen opp fra Amalfi er ikke spesielt bratt. Utsikten er i en klasse for seg. Ravello har tiltrukket seg flere celebriteter fra mange land. Etter krigen «flyttet» Hollywood inn med stjerner som Greta Garbo og Humphrey Bogart. Og byen er et yndet sted til vielser og bryllupsfester.

VÅRE VANDRETURER PÅ AMALFI

En spesiell vandringstur med reiseleder Roberto

I Sorrento står det en flott byste av vår dikter ved inngangen til parken med samme navn. Dette område er også verdt et besøk.
Ibsen beskrev Italia som kulturens vugge, og at han med oppholdene ønsket å studere utgangspunktet for den europeiske sivilisasjonen, for dermed også å kunne forstå sin egen kultur bedre.

BLI MED Å SE SORRENTOS PERLER