Italia – en evig klassiker

Italia har vært en populær destinasjon i årevis, og det er ingen tegn til at turismen stopper opp. Vi vet hvorfor...

Hva er det som gjør Italia til en klassiker, år etter år?

Italia ligger vakkert til ved Middelhavet, og har et mildt klima. Siden forhistoriske tider har viktige kulturer og riker eksistert i det som i dag er Italia. Landet har også noe å tilby enhver turist: fra shopping og storbyliv, lange gåturer i grønne landskaper til et glass vin og deilig mat, for ikke å snakke om høykultur i storbyen og ned til den lille sjarmerende plass i en liten småby.

Aller travel har lenge tilbudt mange turer som dekker det meste som er å by på i dette vakre landet. På våre turer har vi alltid en italia- ekspert og lokalkjent reiseleder med. Besøk verdens største operascene i Verona, oppdag alle de viktige historiske detaljene i Roma når du vandrer gjennom byen, eller smak deg gjennom noen av verdens beste viner i Piemonte. Italia har så mye å by på og alle regionene har sine spesialiteter. Her er bare 3 av våre fremste favoritter hvor du får med deg mye av det klassiske Italia:

Kulinariske Piemonte

En av våre mest populære reiser er med reiseguiden vår Ole Dyck Madsen. Han har hatt hele 25 sesonger som reiseleder i Italia, og har bred erfaring fra feltet. Han er kjent som en dyktig og kunnskapsrik reiseleder, i tillegg til å være svært hyggelig! Tidligere har turene hans blitt utsolgt på veldig kort tid, og han er populær blant de reisende også.

Piemonte og områdene Alba og Barolo er et paradis for mat – og vinelskere. En av Ole sine bestselgede turer går til vindistriktet Piemonte. Her viser han frem noen av sine favorittplasser, mennesker og hemmelige skatter i Italia gjennom denne turen på 6 dager. Vi skal smake, lære og nyte Barolo-viner, trøfler fra Alba, oksekjøtt, pølser, oster, grappa, og hasselnøtter – for ikke å snakke om Italias beste sjokolade! Vi bor sentralt i hjertet av Piemonte, i den lille byen Barolo.  Han tar deg med på en reise hvor dere oppdager den rike kulturhistorien, spiser god mat, drikker deilig vin og vandrer gjennom de vakre byene.

Les mer om turen til Piemonte med Ole. TRYKK HER

Sicilia

Øya har blitt en favoritt blandt mange og byr på det beste av Italia – en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatisk landskap og en matkultur som slår det meste. Et høydepunkt på øya er Taormina, og Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj. Sjarme, sjarme og sjarme – en reise til Sicilia tar ikke feil.

Les mer om turen til Sicilia. TRYKK HER 

 

Umbria & Toscana for livsnyteren

En deilig kombinasjon er Umbrias vakre middelalderbyer og Toscanas bølgende landskap. Da får du med deg litt av det meste av hva italiensk kunst og vin i ypperste verdensklasse kan tilby. På vår reise hit bor vi i sjarmerende Chianciano Terme som er et perfekt utgangspunkt for daglige utflukterog for å oppleve blant annet pavebyen Pienza, vakre Assisi, sjarmerende Orvieto og middelalderbyen Siena – alt toppet med vinsmaking og lunsjer på vingårder.

Les mer om turen “Umbria & Toscana for livsnyteren”