Jordan – en drømmereise

Vår reiseleder Tone Mjøberg reiser hvert år til Jordan med en flott gjeng fra Aller travel. Tone elsker Jordan og har sendt oss noen ord fra turen. Les her om hva du kan oppleve på den populære drømmereisen.

FOTO: Tone Mjøberg

Det lille kongedømmet Jordan huser eventyrlige kulturskatter, velkjent bibelhistorie, vakker natur med høye fjell og dype daler, god mat og veldig hyggelige mennesker. Ja, det er virkelig ikke mange reisemål som kan måle seg med de opplevelsene som lille Jordan kan tilby. Når vi nevner historiske navn som Lawrence of Arabia, Dronningen av Saba og Kong Salomo, Moses og Jesu Dåpsted – alle ligger de i Jordan. Kjente steder som Petra, Wadi Rum, Jerash og Aqaba gir ett historisk sus. Det er mange steder å besøke i denne trygge oasen. Her kommer noen av høydepunktene som bør oppleves i det lille kongedømmet. Jordan har hele fem steder som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Denne reisen tar Tone hvert år, se neste sjanse, TRYKK HER 

Skattkammeret Petra

Petra – Nabateernes hovedstad har nok de fleste både hørt og drømt om. Petra regnet som ett av verdens syv nye underverker og er virkelig helt uforglemmelig. Bygget som kalles for Skattkammeret er det mest berømte i Petra og har i sin tid vært en kongegrav. For å komme dit må man går gjennom den berømte ravinen hvor fargene og formasjonene skifter med lyset, det er rett og slett en helt fantastisk opplevelse å vandre gjennom ravinen. Petra var en storby når vi startet vår tidsregning, man mener at så mange som 45 000 innbyggere levde her. Ett besøk i Petra bør stå på alles topp ti drømmeliste for besøk i løpet av livet, stort bedre blir det ikke.

På vei inn til rivinen

 

Kongedømme Jordan

Hovedstaden Amman regnes for å være en av verdens eldste kontinuerlig bebodde byer med utgravninger fra 9 000 år tilbake i tid. I dag er Jordan ett kongedømme med en Kongefamilie som nyter stor respekt både i Jordan så vel som ellers i verden. Vi bor i Amman noen netter hvor vi opplever både Ammans flotte severdigheter så vel som besøk i Jerash, ett av landets fineste og best velbevarte utgravningsområder. Den romerske ruinbyen Jerash regnes for å være verdens største romerske ruinby utenfor Roma.

Tone i Jerash

Flyte i Dødehavet

Dødehavet må selvsagt oppleves, her flyter man virkelig som en dubb. Det er skikkelig gøy å passere 0-punktet hvor vi plutselig skifter fra å kjøre MOH til MUH. Det er en fantastisk stemning ved Dødehavet og svært sunt om du har hudlidelser, revmatisme eller pustebesvær. Den helt spesielle luften og alle mineralene i vannet gjør at folk valfarter fra hele verden for å kurere sykdommer. Dødehavets bredd ligger i dag ca 435 meter under havet, her flyter man virkelig som en kork, en stor opplevelse. Bethany eller Johannes Døperens sted ved Jordan-elven ligger rett ved Dødehavet. Her ble Jesus Kristus i sin tid døpt, det gir en helt spesiell følelse å komme på besøk. Pilegrimer fra hele verden valfarter nettopp hit og jeg er veldig glad i dette besøket.

0 – punktet på vei til Dødehavet

Verdens vakreste ørken

Bibelens Moses er sterkt forbundet med Jordans historie. Det var hit han kom etter flukten fra Egypt, her passerte han kongedømmene Moab, Edom og Amon. På fjellet Mount Nebo så Moses ut over det forjettede land. Dette er også stedet som regnes som Moses gravplass, også ett pilegrimsmål i landet. I området her finner vi også noen av de eldste kristne mosaikker i verden.
Fortsetter man sydover kommer man tid Wadi Rum, den rosa ørken som regnes som verdens vakreste ørken. Jeep-safari med beduinene er den beste måten å se området på, her kan man også oppleve stillheten fra kamel-ryggen. Lawrence of Arabia elsket Wadi Rum, stedet han og beduinhæren benyttet som sitt hovedkvarter under 1. verdenskrig. Selv om Petra er hovedmålet for mange på turen så blir mange vilt forelsket i Wadi Rum og synes i ettertid det var nesten enda mer spektakulært enn selve Petra. En dag her er virkelig en opplevelse man aldri glemmer.

Wadi Rum

Palmekledde Aqaba

En reise i Jordan bør avsluttes med noen dager i Aqaba som vi naturligvis gjør. Denne palmekledte og grønne juvelen ligger vakkert til ved havet hvor vi bor på ett lekkert og luksuriøst strandhotell. Her nyter vi krystallklart vann, deilig strand og kan oppleve fantastiske korall rev. Gode restauranter og nydelig mat finner du over hele Jordan, men i Aqaba kan vi også nyte helt fersk sjømat og nydelig grillet fisk. Det produseres mange deilige viner og godt øl i landet som kan nytes til den gode og kortreiste maten.
Her kan du virkelig kose deg med historie, kultur, nydelig klima, god mat og godt drikke – Jordan har virkelig alt!

Reis med Tone til Jordan

Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd og lang erfaring med reiser til Jordan. Vårt program er gjennomtenkt, med gode hoteller under hele oppholdet.

Opplev hele tre steder på Unescos verdensarvliste: Bethany hvor Jesus ble døpt, klippebyen Petra og verdens vakreste ørken, Wadi Rum. Selvfølgelig vil du se den vakre passasjen inn til Petra, som er kåret til et av verdens syv nye underverker. Det hele krones med avsluttende dager med sol og bad ved Rødehavet.

LES PROGRAMMET & BESTILL HER

 

Bilder fra turen til Tone: