Derfor er Kroatia nordmenns feriefavoritt

Vakker natur, behagelig klima, deilig mat og spennende kultur. Ikke rart Kroatia regnes som nordmenns favorittreisemål. Her er reiselederens utvalgte favoritter!

– Jeg liker det vakre landskapet, klimaet og maten, i tillegg til at folk her holder på sine tradisjoner. Men fremfor alt, kysten! sier reiseleder Karina Jurman entusiastisk. Hun flyttet til Kroatia for over tjue år siden. Det angrer hun ikke på. Som reiseleder for Aller Travel tar Karina imot gjestene på flyplassen og er tilgjengelig hele uken. Hun hjelper med alt fra legebesøk til kommunikasjon med hotellresepsjonen.

Iblant bidrar hun som rådgiver på shoppingrunden, også. Med andre ord, det gjestene har behov for.  Og tilbakemeldingene er utelukkende positive.

Møt våren i Kroatia: Se avganger og priser til Kroatia her

3 ting gjestene elsker med Kroatia   

Reiselederens 3 Kroatia-favoritter:  

  1. Perlene i Rovinj

– Rovinj ligger ytterst på en halvøy med havet rett ut, og er både sjarmerende og harmonisk, forteller Karina, som selv bor i det nydelige området. Her kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater, nyte spektakulær utsikt over krystallklart hav, og hvile øynene på venetiansk arkitektur og fargesprakende grønnsaktorg. For ikke å snakke om all den deilige maten!

– Rovinj er en livlig by, der det meste skjer rundt Marskalk Titos Torg. De trange gatene med eldgamle bygninger får deg virkelig til å kjenne historiens vingeslag, forteller Karina.

Du kan nyte sol og krystallblått hav i vakre Rovinj.

Bo godt på øya St. Andrea, en liten båttur fra Rovinj

  1. Finn roen på rivieraen!

Den vakre byen Opatija er et annet flott reisemål. Byen byr på vakre hotell, frodige naturparker, mat i verdensklasse, gode shoppingmuligheter og ikke minst en 15 kilometer lang strandpromenade! Her kan du lese mer om vakre Opatija

– Det er ikke rart at Opatija ble en yndet feriedestinasjon for østerrikerne allerede på 1800-tallet, sier Karina, som synes utflukten herfra til øya Krk er blant de mest spennende.

– Reisen dit er kort, men kontrasten til Opatija er stor, forteller hun.

Turen går forbi storbyen Rijeka, langs kysten og over broa til Krk, som er den største øya i Adriaterhavet. På veien passeres blant annet byen Vrbnik med sine karakteristiske små gjeterhytter i stein. Her får gjestene besøke vingården Nada, hvor de får en innføring i vinproduksjon. Turen rundes av med en deilig lunsj bestående av lokale råvarer.

Du finner flott arkitektur rett ved vannkanten i Opatija, som ligger på Kroatias riviera.

Les mer om turen til herlige Opatija

  1. Skattkisten Istria

En annen favoritt er den kroatiske halvøya Istria. Området er en sann perle med uslåelige kultur- og naturopplevelser. Her ligger de pittoreske kystbyene som perler på en snor. Byen Vrsar er en liten juvel med bykjernen beliggende på en høyde med fantastisk havutsikt. Solnedgangene her er ren magi!

– Byen er mindre enn Rovinj, men har likevel rikelig med restauranter og barer, sier Karina.

– Utflukten til Trieste og Piran er en høydare! Da besøker vi tre land på en og samme dag, og får både høre og se mye interessant, forteller reiselederen videre.

– Området minner om Toscana, sier Karina. På en av turens mest populære utflukter tar hun også gjestene med til den sjarmerende kunstnerbyen Groznjan og en lokal vinprodusent.

– Her blir alle sinn tilfredsstilt! Smiler Karina.

Bestill reise: Se flere høydepunkter i vakre Istria