Reisen til Egypt med Tone Mjøberg

Hvem er det som ikke har drømt om en reise til Egypt? En reise til historien og opprinnelsen, til den mektige Nilen og landets storslåtte pyramider, den spennende ørkenen og sin sagnomsuste fortid. Man behøver ikke være arkeolog for å bli fascinert – Egypt er storslagent.

Vår reiseleder

Tone Mjøberg er vår dedikerte reiseleder til Egypt. Hun kjenner historien og landet, vi vet våre gjester er garantert i gode hender, og her er hennes ord om Egypt:

«Egypt er nok det mest eksotiske og spennende landet jeg har besøkt. Landet hvor jeg har bodd, jobbet og guidet hundrevis av rundreiser har alt. Vakker og eksotisk natur, kanskje verdens mest spennende historie og fantastiske minnesmerker. Flotte strender og noen av verdens fineste korallrev, her er gode muligheter for å snorkle og dykke. Egypterne er vennlige og hjelpsomme samt har en svært god sans for humor. Landet er det mest folkerike i regionen med sine 90 millioner innbyggere. Hovedstaden Kairo er en kakofoni av lyder, lukter, trafikk-kaos, gammelt og nytt om hverandre. Nilen som er verdens lengste/nest lengste elv renner gjennom landet. Langs Nilen finner vi ikke bare de vakreste landskap man kan tenke seg, men også noe av verdenshistoriens mest praktfulle byggverk som Karnak-templet og gravene i Kongenes Dal i Luxor.» Hentet fra Tones egen bloggpost.

Og på vår vei skal vi selvfølgelig spise de gode egyptiske (meze) forrettene som hummus, Tabbouleh, Leban (agurk-yoghurt) og Tamiya (falafel). Himmelsk!

Elvecruise på Nilen

Nilen-cruise overgår alt annet, sies det. Et flott skip med nydelig mat, komfortable lugarer samt et flott soldekk med svømmebasseng. Alle lugarene er utvendige, og vi kan slappe av på soldekket eller bare nyte den vakre utsikten som stille passerer. Landskapet er fascinerende og vakkert, grønt og frodig nær elven, med ørkenen rett bak. Vi ser hvordan folk lever og bor i Nildalen, hvordan bonden og hans dyr arbeider på markene og kvinnene som vasker klær, kopper og kar i elven. Ett elvecruise på Nilen er en fantastisk opplevelse hvor man lett føler seg hensatt tilbake til bibelhistorien.

Vi gjør også stopp ved de ulike templene som ligger langs Nilen og besøker både Edfu-templet og Kom Ombo-templet, her finner vi både verdens første tegneserie og interessante scener fra datidens legevitenskap. Likevel er det god tid til å slappe av, sole seg og nyte livet om bord.

 

Tone sier dette om elvecruise på Nilen:

«For meg kan ingen reise noe sted bli mer eksotisk, vakker og spennende enn nettopp ett cruise på Nilen. Dette er også den mest behagelige måten å oppleve minnesmerkene sør i landet. Nilen og Amazonas kappes om å bli regnet som verdens lengste elv. Nilen renner gjennom 10 land med sine ca 6670 km og munner ut i Middelhavet. Ett elvecruise på Nilen i Egypt foregår oftest mellom Luxor og Aswan, selv om det igjen har blitt mulig å seile fra Kairo til Aswan. Landskapet varier langs breddene fra et bredt grønt teppe av palmeskoger og dyrket mark til en bitteliten grønn stripe og ørken. Ett elvecruise på Nilen vil gi de beste muligheter til å oppleve historiske minnesmerker, graver, natur og det å få en god innsikt i dagliglivet i de små byene langs elven.» Hentet fra  Tones bloggpost.

Bli med Tone til Egypt med en uke på Nilen. TRYKK HER

Aller Travel har arrangert turer til Egypt med Tone i flere omganger. Her er noen av tilbakemeldingene:

«Tone er helt unik. Meget kunnskapsrik og meget god til å formidle. Samtidig er hun alltid blid og sørger for at alle trives. Kjempeguide. Har reist med henne før og ønsker svært gjerne å reise med henne igjen.»

«Toppskår. Tone er profesjonell, trygg, handlekraftig, tydelig, hyggelig, omsorgsfull, humørfylt og en av oss. Hun takler uforutsette ting, og ordner opp uten av deltakere merker noe, og så er hun en av oss. Veldig fornøyd med henne. Hun er en av årsakene til at vi meldte oss på denne turen»

«Tone er en helt super reiseleder. Meget kunnskapsrik og veldig flink til å formidle sin kunnskap. Meget flink til å få alle med i gruppen. Bedre reiseleder kan man ikke ha!»

«Ingen slår Tone. Hun har stor kunnskap som hun formidler på en ypperlig måte.»

LES OGSÅ: Reiseleder Tone Mjøberg