Den sjarmerende middelalderbyen Rovinj

KROATIA: Ved det kroatiske Middelhavet finner man den romantiske og intime byen Rovinj. Med sitt fargerike utrykk er den Istra-halvøyas stjerneattraksjon. Denne middelalderbyen har heldigvis fått lov til å beholde sitt særpreg!

Istra-halvøya er omkranset av et magisk arkipel bestående av 14 øyer. Etter en kort båttur ut til den mest kjent av disse, St. Andrea, vil du bli tatt godt imot på hotellet hvor du skal bo denne ferien.

Øya vi bor på er et snaut kvarter utenfor Rovinj med båt, og den er bare nydelig, forteller Aller travel sin reiserepresentant Synnøve Langfeldt.

«Ingen biler og ingen fastboende»

Med sin svale vind og frodige trær er det perfekt å ligge og sløve i skyggen på øya når det er ekstra varme dager. St. Andrea har mange livlige og barnevennlige strender med serveringssteder nær hotellet, såvel som roligere strender spredt rundt. Om man ønsker en avslappende dag, er dette umiddelbart tilgjengelig.

Når en går tur på øya har en gjerne følge av fasaner. Det er små barer nede ved sjøen, med levende musikk enkelte dager, sier Synnøve.

Bli med Synnøve til Rovinj – kroatias perle

St. Andrea

Rovinj

Selv om hotellet har en skjermet beliggenhet, er det kort vei til bylivets gleder i Rovinj. Det gir mulighet til å nyte den raske fergeturen til målet for ferien; Rovinj. Her kan du gå på kuperte og brosteinsbelagte gater langs fargerike hus.
Rovinj er uten sammenligning den fineste byen i Istra-fylket i Kroatia. Rovinj er en flott gammel by med små gater, der det er masse gallerier og små sjarmerende butikker. Helt nede ved sjøkanten ligger det flere restauranter som serverer god sjømat, sier Synnøve om byen hun viser fram til de reisende.

Rovinj er et bra utgangspunkt for utflukter til andre områder i Istra, som Porec og kunstnerbyen Groznjan, som ligger litt nord, sier Synnøve om muligheten for små oppdagelsesferder rundt om i fylket hvor Rovinj ligger.

Se ledige avganger til Rovinj og St. Andrea 

Koselige Rovinj by

Kirken er byens midtpunkt

Gamlebyens sentrerte toppunkt er St. Euphemias kirke. Kirken i Rovinj kan smykke seg med mange ulike kunstverker og statuer som er plassert innenfor dets vegger. Som de tre statuene av helgener i carraramarmor, som ble utformet av Girolam Laureat. Kirken har også en flott historie, og ble bygget i barokkstil over restene av tidligere kristne bygg i 1736.

Kirken i Rovinj blir ofte kalt en basilika, noe den formelt sett ikke kan smykke seg med da dette er avhengig av noen ganske spesifikke romerskkatolske lover. Om du likevel ønsker å se en basilika når du er i området, kan man ta en kort dagstur til St.Euphrasias basilika i Porec, som er på UNESCOs verdensarvliste.

På toppen av klokketårnet vokter en statue av St. Euphemia. Det absolutt verdt å få gjengitt historien om helgenen som har gitt kirken i Rovinj navn, da dette er en fascinerende, men brutal, historie. En anledning for dette er enten ved å besøke kirken, eller rundt en middag hvor man nyter en istrisk aften.

Istirisk aften

På hotellet arrangeres det en istrisk aften en gang i uken. Istra lever jo stort sett av turisme, olivenoljeproduksjon og vin fra de lokale vingårdene. Her får man testet den lokale maten. I tillegg arrangerer vi vinsmakingsturer, der vi får prøvd vin fra de lokale gårdene rundt Rovinj, samt en lett lunsj med spekeskinke, ost og olivenolje fra lokale produsenter, tilføyer Synnøve om områdets kulinariske tilbud.

Selv om byen Rovinj er liten, er ferien rik på opplevelser. Godt ledsaget av en tilgjengelig reiserepresentant fra Aller Travel er det flere av de reisende som stadig returnerer til Rovinj. Byen, som i sin tid var en romersk fiskelandsby, byr på spennende historier, god mat og en tilpasset mengde aktivitet.

Groznjan utflukt og vinsmaking

Hysj, ikke si det til noen…

Folkene i Rovinj er hyggelige, og det er veldig reint og fint her. Det er gjester som har vært her seks ganger, og som er her både vår og høst, sier Synnøve om behovet for å gjenoppleve Rovinj.

Dette er en perle og ennå nærmest uoppdaget.

Rovinj er en slepen diamant, som er fullstendig klar over hva den kan tilby. Allikevel kan de som ferierer der med Aller Travel falle til ro med at alle sine behov og ønsker blir tatt hånd om av eminente guider, slik som St. Euphemia har våket over den lille byen i hundrevis av år.

Kunne du tenke deg fottur i Rovinj området? Se vår fottur til Kroatia HER!