Thailand – kultur og kjøkken

I Thailand finner du noen av verdens mest imponerende templer, palasser og monumenter, inkludert berømte Wat Phra Kaew og Grand Palace i Bangkok. Thailands kultur er en blanding av buddhistisk, kinesisk og vestlig innflytelse. Tradisjonell thailandsk dans, musikk og kunst er kjent for sin skjønnhet og eleganse, mens thailandsk massasje og yoga tiltrekker seg helse- og velværeentusiaster fra hele verden. Thailandsk mat er et kapittel for seg selv...

Thailandsk kultur og samfunn

Thailand har en rik og unik kultur som har blitt formet av landets lange historie, geografiske beliggenhet og religion. Her er noen av de viktigste trekkene ved thailandsk kultur:

Religion: Buddhismen spiller en stor rolle i thailandsk kultur, og landet har mange vakre templer og helligdommer. Wat Phra Kaew i Bangkok og Wat Phra That Doi Suthep i Chiang Mai er to av de mest kjente.

Mat: Thailandsk mat er kjent over hele verden for sin smak og variasjon. Kjennetegnende ingredienser inkluderer chili, lime, koriander og fiskesaus. Noen av de mest populære rettene er pad thai, tom yum suppe og grønn curry.
Kunst og håndverk: Thailand har en rik arv innen kunst og håndverk, fra de intrikate skulpturene på templene til de vakre silkevevene og keramikken. Thai-massasje er også en populær form for kunst og håndverk.

Muay Thai: Muay Thai, også kjent som thaiboksing, er en tradisjonell kampsport som har en lang historie i Thailand. Det er også en populær sport rundt om i verden.

Fester og festivaler: Thailand har mange fester og festivaler gjennom hele året, inkludert Songkran-festivalen (thailandsk nyttår), Loy Krathong-festivalen (festivalen for lys og båter) og Vegetarfestivalen.

Gjestfrihet: Thai-folket er kjent for sin gjestfrihet og vennlighet. “Smilets land” er et vanlig kallenavn for Thailand på grunn av befolkningens vennlige og imøtekommende natur.

Kunne du tenke deg langtidsferie i Thailand? TRYKK HER

Eller en kulturreise med strandferie til Thailand, TRYKK HER

Nye smaker i Thailand

Thailands matkultur er kjent for sin smakfulle og krydrede mat som kombinerer søtt, surt, salt og bittert på en unik måte. Her er noen av de viktigste aspektene ved thailandsk matkultur:

Ris: Ris er en viktig del av thailandsk matkultur og serveres som tilbehør til mange thailandske retter. Du kan også finne et bredt utvalg av risretter, inkludert nasi goreng, som er stekt ris med egg, grønnsaker og kjøtt.

Pad Thai: Pad Thai er en av de mest populære thailandske rettene. Denne nudelretten inneholder ristede nudler, tofu, egg, bønnespirer og kjøtt eller reker, og serveres ofte med lime og peanøtter.

Tom Yum Suppe: Tom Yum er en populær suppe i Thailand, og den er kjent for sin krydrede smak. Suppen inneholder vanligvis reker, sopp, sitrongress, chili og koriander.

Grønn karri: Grønn karri er en krydret rett laget med kokosmelk, grønne chili, limeblader, galangal og andre krydder. Retten serveres ofte med ris og grønnsaker.

Mango Sticky Rice: Mango Sticky Rice er en populær thailandsk dessert som består av klebrig ris som er tilberedt med kokosmelk og sukker og serveres med friske mango-skiver på toppen.
Satay: Satay er en kjøttrett som er spesielt populær i Thailand og består av grillspyd med marinert kjøtt, som ofte serveres med en peanøttsaus og agurk- og løksalat.

Som Tam: Som Tam, eller papayasalat, er en krydret og sur salat laget med revet umoden papaya, tomater, chili, tamarind, fiskesaus og lime.

Massaman Karri: Massaman karri er en mild og kremet karri som ofte tilberedes med kylling, poteter og nøtter. Retten er kjent for å ha blitt påvirket av indisk matkultur.

Bao: Bao er en type dampet brød som fylles med kjøtt, grønnsaker eller søtt fyll som søt bønnepasta eller lotus frøpasta.

Nudelsupper: Nudelsupper er også en viktig del av thailandsk matkultur, og du finner mange forskjellige typer suppe, inkludert tom yum nudelsuppe, pho og kuay tiew.

Kunne du tenke deg langtidsferie i Thailand? TRYKK HER

Eller en kulturreise med strandferie til Thailand, TRYKK HER