Thailand litteraturliste

Disse bøkene gir et innblikk i thailandsk kultur, historie og samfunn, og viser også mangfoldet og kreativiteten til thailandsk litteratur.

LITTERATURLISTE

“The Four Reigns” av Kukrit Pramoj – En episk roman som følger livet til en kvinne som overlever politiske og sosiale endringer i Thailand gjennom fire kongelige regjeringstider.

“Sightseeing” av Rattawut Lapcharoensap – En samling av noveller som utforsker livet i Thailand fra forskjellige perspektiver, inkludert unge thailendere og turister.

“Jasmine Nights” av S. P. Somtow – En roman som følger livet til en ung gutt i Bangkok på 1960-tallet, som blir fascinert av klassisk musikk og forsøker å finne sin plass i en stadig mer moderne verden.

“The White Shadow” av Chai-anan Samudavanija – En historisk roman som skildrer livet til kong Mongkut av Siam (som senere ble kong Rama IV) og hans forhold til Anna Leonowens, en britisk lærer som underviste hans barn.

“Bangkok 8” av John Burdett – En spenningsroman som følger en thailandsk politietterforsker som jakter på morderen til en amerikansk politimann.

“The Tin Mine” av Ajin Panjapan – En selvbiografisk roman som følger livet til en ung mann som jobber i en tinngruve i det nordlige Thailand på 1960-tallet.

“The Beach” av Alex Garland – Selv om forfatteren ikke er thailandsk, er handlingen til denne romanen satt til en thailandsk øy og skildrer livet til en gruppe unge turister som oppdager et skjult paradis.

“The Judgment” av Chart Korbjitti – En roman som skildrer livet til en ung mann som flytter fra landsbygda til Bangkok og prøver å finne sin plass i en stadig mer komplisert verden.