Her er mine peruanske hemmeligheter

Karl-Gunnar Fjellestad har like mange turer til favorittlandet Peru som antall år i reiselivsbransjen. For 24 år siden flyttet han fra Norge til Spania, og ble reiseleder og guide med hele verden som arbeidsfelt.

Siden den gang har han fått venner i alle verdenshjørner. Han har lært seg flytende spansk og lever ut drømmen med 250 reisedager i året – mange av dem i Aller travel sin tjeneste.
På den andalusiske høysletta lever han og ektefellen Erik Meling et godt integrert liv i en knøttliten landsby vakkert plassert mellom Malaga og Sevilla.

Hemmelighetene han har samlet i Peru, deler han velvillig med alle. Takket være spanskkunnskapene, nysgjerrighet, et åpent sinn og reiseglede, har Karl-Gunnar for lengst funnet sitt favorittland i Sør-Amerika.

Bli med Karl-Gunnar til Peru, se her!

Fant det gode liv i Spania

– Vi fant vår drømmelandsby i Spania da planen var å drive vårt eget pensjonat. Den planen ble ganske snart forkastet, men eiendommen vi kjøpte den gang er fortsatt vår bolig og faste tilholdssted. Her lader jeg batteriene og puster ut mellom slagene, sier Karl-Gunnar Fjellestad og angrer ikke en dag på at han flyttet fra Norge og gjorde spanjol av seg.

Med kort vei til flyplassen i Malaga har jeg hele verden innen rekkevidde, smiler han vel vitende om at jobben som reiseleder har blitt en livsstil som han vanskelig kan klare seg uten.

– Jeg brenner for å dele av min kunnskap om kultur, skikker, historie og samfunn, sier Karl-Gunnar som har statsvitenskap og kulturstudier på sin CV. At han har funnet sitt favorittland i Sør-Amerika er derfor ikke overraskende.

I Peru kan du finne fram eventyreren i deg

Peru er landet som har alt. Det er bare å finne fram eventyreren i deg, og bli med på drømmeturen i inkaens rike. Jeg viser vei, sier Karl-Gunnar selvsikkert med over 20 besøk til det sagnomsuste landet med Machu Picchu som den store attraksjonen. Solid plassert på UNESCOs liste over verdensarven og på listen over verdens underverk sammen med Den kinesiske mur, Taj Mahal og Colosseum, er det bare å glede seg.

– Jeg skal vise dere inkaenes kultur, tradisjoner og fascinerende historie. Vi skal se museer og arkeologiske skatter i Lima og Cusco og lokalsamfunnene på de flytende sivøyene i Titicacasjøen.

Kulinariske Peru

– Den spektakulære togturen gjennom Andesfjellene blir også et minne for livet og ikke minst den vakre togturen gjennom Den Hellige Dal og besøket på Machu Picchu. Det som er mindre kjent er den fantastiske peruanske maten. Derfor har du store og annerledes kulinariske opplevelser i vente når du besøker landet, forteller Karl-Gunnar entusiastisk.

Krydret med levende musikk og folkedans garanterer han for at dette blir vellykket.

Men, han har også mye annet å by på. Les mer om dagsprogrammet på reisen «Peru – i inkaenes fotspor» på Aller travel sin nettside.

Topp tilbakemeldinger

– Det blir litt som å ha sin egen fanklubb, smiler Karl-Gunnar og tenker på alle gjestene han har hatt med seg på tur i over to tiår. Som aktiv bruker av Facebook har han etterhvert fått mange følgere. Det betyr igjen at svært mange som reiser med ham kommer tilbake gang etter gang. Da blir det også grupper bestående av mange kjente, som gir god og inkluderende stemning også til nykommere.

Og tilbakemeldingene er svært gode. Det som oftest blir sagt om Karl-Gunnar er at han ser alle, er veldig oppmerksom, for folk til å føle seg velkomne, inkludert og tatt vare på.

«Det blir litt som å ha sin egen fanklubb»

Vil du være med Karl-Gunnar til Peru? Les mer og bestill reisen til Peru her!

Vet hva som fungerer

– Jeg hjelper mine medreisende å se og oppleve ting med nye briller. Da blir det lettere å se forskjellene mellom den gamle og den nye tiden, forteller han. At Karl-Gunnar også er opptatt av folks ve og vel er like viktig, spesielt når deler av reisen foregår i 4000 meters høyde.

– Jeg vet hva som fungerer i høyden, og da er det lurt å følge mine råd. Med mindre oksygen i høyden fungerer kroppens organer saktere. For å holde systemet i gang må du drikke rikelig mengder med vann. Ta det med ro, ikke løp og hvil litt underveis, er Peru-veteranens beste råd i høyden.

Les også om reisen “Jordan med Tone”, en av våre andre spennende turer!