Kroatia soler seg i TV-suksessen «Hotell Portofino»

Byene Opatija, Rovinj, Lovran og Bale Valle er minst like vakre og innbydende som den snobbete italienske kystbyen Portofino. Derfor er alle scenene i «Hotel Portofino» på NRK TV spilt inn i Kroatia!
«Hotell Portofino» med Bella, Cecil og deres to barn er en feelgood serie på NRKTV.

Foto: Sven-Erik Røed

Hotellet til Bella og hennes familie ligger bare en kort biltur vest for Opatija som ligger innerst i Kvarnerbukta. Den vakre bade- og kurbyen har en spennende historie fra den gang den østerrikske keiser og konge over Ungarn, Frans Joseph, fikk øyene opp for kystperlen på Istrahalvøya. Ombord på Keisertoget, som han fikk bygget for seg og sin kone, Sissy, spiste og hygget de seg på reisen som startet i Wien, gjennom Graz, forbi Ljubljana for så å ende i kystbyen Opatija. Når hans så ofte fraværende kone ikke var med, hygget keiseren seg med ulike elskerinner, som han lett kunne skjule i badebyen – langt vekk fra Wiens sosietetsliv. Det sies at han i tillegg til sine fire barn, hadde han 35 uekte barn (som det het i de dager) med like mange kvinner.

Vakre og fargerike steder

Men tilbake til suksess-serien «Hotel Portofino» som ligger ute med sesong to på NRK TV, mens sesong tre er under planlegging og innspilles i det samme området. Mest i øyenfallende er bygningen som brukes som location for «Hotel Portofino». Den ligger i Lovran, bare en kort kjøretur fra Opatija. Den staselige bygningen ligger side om side med andre historiske bygninger som det er lett å se fra sjøsiden. I Opatija er det den berømte Angiolina Park som fungerer som hotellets hage.

Stadig flere reiser til Istra-halvøya

I flere år har Aller travel hatt Opatija og Rovinj som reisemål, og stadig flere har fått øynene opp for dette området som mange kaller for den østerrikske rivieraen. Med sitt turkisblåe hav, ubebodde øyer, sjarmerende gamle kystbyer på rekke og rad og ikke minst en fargerik flora og spennende arkitektur lokker det turister fra alle verdenshjørner. At «Hotel Portofino» har funnet sine innspillingssteder på Istra-halvøya, gir også økt reiselyst.

SE REISENE TIL KROATIA HER!

Entusiastiske Sonja viser vei

Kroatisk-danske Sonja Kotur Lovrekovic kjenner denne delen av Kroatia bedre enn de fleste. I nærmere ti år har hun produsert opplevelsesturer for Aller travel. Uten henne ville vi hatt problemer med å finne fram til innspillingsstedene til «Hotel Portofino», for å vite mer om uredde og viljesterke Bella som reiste fra sin britiske mann og familie for å finne lykken som hotelleier på 20-tallet.
– Gjennom denne porten i Rovinj, Porta S. Croce, går hotellgjestene når de skal bade, forteller Sonja med stor innlevelse.
– Forskjellen er at vi havner ned i hovedgaten, og ikke ut i vannet. Alt er jo mulig på film, smiler hun og kan ikke tenke seg et vakrere sted enn Rovinj, med all sin historie, de trange smugene med sine sjarmerende restauranter og barer, alle de hyggelige menneskene og ikke minst nærheten til det azurblåe havet.

Aller travel-guide Sonja Kotur Lovreko tar oss med til portalen som er en viktig sekvens i TV-serien «Hotel Portofino».

SE DEN POPULÆRE REISEN TIL ROVINJ HER!

Som perler på en snor

En annen, men viktig sekvens i TV-serien, er når Bellas mann, Cecil Ainsworth, inngår et slags partnerskap med signor Danioni for å lure til seg hotellet. Når Cecil ankommer huset til Danioni har produksjonsselskapet reist til den lille landsbyen Bale Valle, beliggende mellom Rovinj og Pula, og bruker det knallrøde rådhuset som location når herrene møtes.
Da vi stod på det vesle torget, traff vi på et nygift og svært lykkelig brudepar som også hadde funnet veien til den vakre landsbyen – langt utenfor allfarvei.

Et lykkelig nygift par utenfor Rådhuset i Bale Valle som også brukes i «Hotel Portofino».

LES OM VÅRE FAVORITTER I OATIJA